Je mag onzeker zijn! Accepteer je gevoel

Je mag onzeker zijn! Accepteer je gevoel
Mijn grootste les in onzeker zijn en je gevoelens leren masteren is dat je onzeker MAG zijn. Je hoeft niet perfect te zijn. Alles gelijk in één keer goed doen. Of ALTIJD maar zelfvertrouwen hebben. Dat is niet realistisch. Wij leven in een wereld vol contrast. Negatief en positief. En dat leeft ook in ons.

 

Er zijn 2 basis gevoelens. Angst en liefde. Diep van binnen is onzekerheid gewoon angst. Angst om niet goed genoeg te zijn. Angst om iets te verliezen. Of om op jezelf en het leven durven te vertrouwen.

 

Ook ik krijg één keer in de zo veel tijd te maken met een nieuwe diepte van mijn onzekerheid. Dan komen er weer oude overtuigingen omhoog. Negatieve gedachten waar ik vroeger naar leefde. Zoals: ik ben niet goed genoeg. Ik ben het niet waard.

 

Zelfs in mijn business loop ik soms tegen mijn muur op. De muur van: wie zit er nou op mij te wachten? Ik merk dat ik soms even vast kan lopen op die gedachten, maar ik blijf er niet meer in hangen. Ik merk ze alleen op.  Daarna ga ik ze omzetten, want je gaat elke keer een nieuw level van zelfvertrouwen aankijken wat weer geheeld mag worden.

 

Ik neem dan soms een paar dagen rust in mijn business. In mijn leven. Neem even wat tijd voor mezelf, zodat ik deze gedachten weer kan omzetten. Ik kijk deze gedachten aan. Voel wat het met me doet en ga het daarna helen. Ik ga kijken waar ik onzeker van word. Het geeft voor mij namelijk aan dat het betekend dat ik iets NIET wil. Daarna ga ik kijken wat ik dan wel wil. Hoe wil ik mij dan wel voelen? Wat wil ik dan voor gedachten kiezen?

 

Zo had ik laatst ook even rust genomen. Rust van alles, omdat ik merkte dat ik weer even onzekerheid werd. Niet in mijn kracht stond. Dan ga ik bedenken wat mijn onzekerheid triggerde. Waarom ik niet in de flow zat zoals normaal. Wat ik daaruit haalde is dat ik merkte dat ik mijn dromen opzij aan het zetten was door mijn onzekerheid.

 

Ik heb al een enige tijd het verlangen om mijn pad van onzeker meisje naar powervrouw in een boek te gieten. Al 3 kwart van het boek had ik in word getypt, maar elke keer kwam de gedachten in mijn hoofd op: wie zit er nou op mij te wachten? En ik kon twee dingen doen. Naar deze gedachten luisteren of mijn gevoel gaan volgen.

 

En toen ik mijn boek door begon te lezen, veranderde deze gedachten. Ik dacht: hé er zitten eigenlijk best veel waardevolle lessen in. De lessen die mij hebben laten groeien. Laten inzien waar ik nog onzeker in was en waar al niet meer. Dit boek heb ik een jaar geleden geschreven na de break van mijn relatie. En nu, een jaar later, ben ik weer enorm gegroeid. Je blijft altijd groeien, als je het aandurft. Verandering is het enige constante. Durf je over te geven. Niet altijd de controlefreak te spelen.

 

Mijn gedachten begonnen om te draaien. Ik dacht: ja er zitten mensen op mij te wachten. Er zijn mensen onzeker. En die mensen wil ik helpen. Die kan ik helpen! Ik heb dit pad niet voor niets bewandeld. Ik ga het doen! Ik ga mezelf neerzetten om andere vrouwen te helpen. Ik kan het en ik ben het waard!

 

Zo ben ik mijn onzekerheid om gaan zetten. Bewust worden ervan. Onderzoeken en omzetten. Het mag er allemaal zijn. Ik duw het niet weg, maar ik kijk het aan. Doe dit ook voor jezelf. Durf het aan te kijken. Stop het niet weg. Durf het te voelen. En stel jezelf de vraag: waarom ben ik onzeker? En wat is mijn verlangen erachter? Achter elk onzeker gevoel schuilt een verlangen. Wanneer je dat verlangen (wens) naar boven kan halen. Kan je stapjes in een nieuwe richting gaan zetten.

 

Duw het gevoel niet weg, want het wilt jou altijd iets vertellen. Het geeft je aan waar je nog kan groeien! Herken de leugen die jij jezelf verteld, want achter die onzekerheid/angst schuilt altijd weer potentie. Geef het de ruimte. Laat het los en vertel jezelf een ander verhaal. Je kan hier een blog vinden hoe je negatieve gedachten om kan zetten. You can do this!

 

Als je vragen over deze blog hebt, stel ze zeker. Of wil jij meer groeien in je zelfvertrouwen? Kijk dan eens HIER voor mijn online omgeving. Staan super makkelijke oefeningen in en een hoop inzichten voor jou.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *