4 succes tips voor doelen stellen

4 succes tips voor doelen stellen
Doelen stellen is belangrijk voor je zelfvertrouwen. Door de jaren heen heb ik aardig wat doelen gesteld voor mezelf. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer ben gaan groeien als persoon. Juist dat maakt het leven voor mij magisch.  Hoe meer doelen ik onderweg behaal, hoe groter mijn zelfvertrouwen word. Mijn mindset is hierdoor veranderd van: ik kan het niet naar ik kan het wel. En kijk hier is het bewijs! Hieronder deel ik graag mijn succes tips voor het stellen van doelen met jou.

 

 

#1. Kies een doel buiten je comfort zone

Juist deze doelen gaan ervoor zorgen dat je ECHT gaat groeien. Met dit soort doelen ga jij jezelf ervan overtuigen dat je het in je hebt om er een succes van te maken. Neem wel mee in je achterhoofd: de weg ernaar toe is het belangrijkste. Niet je eindbestemming. Het gaat om de persoon die je wordt in het proces. Kies dus een doel buiten je comfort zone.

 

#2. Onderneem elke dag actie

Stel je neemt als doel meer zelfvertrouwen krijgen. Schrijf dit doel op papier en ga elke dag hier iets aan doen. Je gaat actie ondernemen. Het maakt niet uit wat je doet, maar ga starten. Je kan een artikel lezen. Een oefening doen. Een inspiratie filmpje bekijken. Sporten, want stel dat jij je onzeker over je lichaam voelt. Ga elke dag iets doen en je zal zien dat er steeds meer inspiratie op je pad komt. Steeds meer stappen die je kunt nemen om te groeien en je doel te bereiken.

 

#3. Luister NIET naar je angsten

KIES echt voor je doel. Behoud je focus en laat je niet leiden door je angsten. Juist je angsten zorgen ervoor dat je onderweg ineens een andere route neemt. Je gaat uitstelgedrag vertonen en ineens zit je niet langer op je pad. Je mag de angst voelen, want die zorgt er juist voor dat je scherp blijft. Luister er alleen niet naar.

 

#4. Visualiseer je doel als behaald

Visualiseren is een plaatje voorstellen in je hoofd. Je hersenen kunnen namelijk geen onderscheid maken tussen een plaatje in je hoofd of real life. Als jij jouw doel in je hoofd voorstelt als behaald, zullen jouw hersenen allemaal kansen, ideeën en mensen op je pad gaan brengen om dit doel ook echt te gaan behalen. Visualiseren trekt aan wat jij wilt behalen. Het maakt een soort magneet van je.

 

Zo dit waren de 4 succes tips voor het stellen van doelen. Wil jij nog meer groeien? En de beste versie van jezelf worden? Wordt dan HIER lid van mijn online programma.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *