In de jaren dat ik nu mensen met succes coach van Onzekerheid naar Zelfvertrouwen heb ik geleerd dat Onzekerheid niets meer of minder is dan een negatieve gedachte die je constant tegen jezelf blijft herhalen. In deze blog geef ik jou de basis mee om grip te krijgen op jouw Onzekerheid. En dat start allemaal bij kennis en het toepassen van wat je leert.

 

Tip 1: Wordt je bewust van je gedachten. 

Bewust worden van je gedachten is waar DE successleutel in zit om grip te krijgen op jouw Onzekerheid, want Onzekerheid is namelijk niets meer of minder dan een negatieve gedachte die jij tegen jezelf blijft herhalen. Dat kan zijn: Ik ben niet goed genoeg. Ik kan het niet of ik ben het niet waard. Dit zijn meestal de hoofdgedachtes. Hoe meer je dat blijft herhalen tegen jezelf; hoe meer je er in gaat geloven. Neem elke keer een moment om na te gaan wat je NU denkt. Het maakt dan niet uit wat je denkt, als je het maar door hebt.

 

Er staat een 3 daagse GRATIS training voor jou klaar als je hier nog meer tools voor wil en klaar bent met die onzekerheid. Meld je HIER aan. Het is het waard!

 

Tip 2: Leer meer over het Ego.  

Door meer over het Ego te lezen ga je merken dat jij die gedachtes makkelijker van je af kan zetten. Je leert dat het Ego eigenlijk een verzameling van gedachten, gevoelens en gedrag is. Dat staat allemaal in verbinding met elkaar. Wanneer jij je bewust wordt van jouw Ego dan ga je merken dat jij je niet meer hoeft te identificeren ermee en dan ga je merken dat je grip gaat krijgen op Onzekerheid.

 

In de gratis training die ik hierboven met je deel leer ik jou wat dingen over het Ego. Ik krijg voortdurend terug van klanten dat ze hier veel aan gehad hebben en het nog steeds gebruiken.

 

Tip 3: Ga mediteren.  

Haha dit klinkt heel dwingend, maar het werkt echt. Mediteren werkt super goed om je gedachten rustiger te krijgen. Het is niet de bedoeling dat je gedachten helemaal weg gaan. Dat kan ook niet. Het gaat er juist meer om dat je bewust wordt van het Ego wat tegen je praat EN dat je de focus weer kan verleggen naar de meditatie. Alles gaat en staat met jouw focus. Als die sterk genoeg is dan kunnen die gedachten zich niet eens aan je opdringen, maar het is een proces. Verwacht niet van jezelf dat je dit gelijk kan. Stap voor stap wordt je ergens beter in.

 

HIER staat een blog over mediteren en krijg je een gratis meditatie wat jou gelijk verder zal helpen!

 

Tip 4: Ga positiever tegen jezelf praten.  

Dit is ook één van de sleutels tot succes. Wanneer jij je bewust bent van je gedachten, kan je er uiteindelijk positieve gedachten voor in de plek gaan doen. Stel nou dat je merkt dat je een negatieve gedachte hebt? Vecht er dan niet tegen. Laat het er even zijn. Haal je focus er vanaf door wat anders te doen of te mediteren.. Daarna ga je pas positieve dingen tegen jezelf zeggen. Anders wordt het een strijd en dat is niet wat je wil. Het beste is om gelijk wanneer je wakker bent voor positieve gedachten te kiezen. Zoals: Ik kan het. Vandaag is mijn dag. Ik ben een succes. Ik ben het waard. Wanneer je dit in de ochtend doet dan is het momentum van die negatieve gedachtes later op de dag niet zo groot.

 

Je kan het ook op een briefje schrijven: ik ben goed genoeg, ik ben het waard of ik kan het en dat door heel je huis ophangen. Dan wordt je er elke dag aan herinnert. Hoe vaker je het leest hoe meer je er in gaat geloven. In het begin kan het aanvoelen als een tennis wedstrijd, maar zet door! In DEZE video deel ik nog 3 tips voor positief denken.

Dit waren de tips voor grip op onzekerheid. Doe écht iets met je de tips die krijgt, alleen dat zorgt voor verandering.  Wil jij nog meer grip op onzekerheid krijgen? Kijk dan eens naar het nieuwe VIP Membership. Groeien voor een lage prijs? Hell yeahh.. Klik HIER