Zelfvertrouwen vergroten kan soms lastig zijn. Ik durf openlijk te zeggen dat ik soms ook nog steeds onzeker kan zijn. En dat is juist goed! Zelfs de meeste succesvolle mensen herkennen het nog. Dat leer ik ook aan mijn klanten. Je onzekerheid zal nooit helemaal weg gaan. Je leert het te erkennen, herkennen en de controle erover te krijgen.

 

Het pad van onzekerheid naar zelfvertrouwen is een pad wat nooit helemaal eindigt. Je kijkt elke keer een dieper laagje van je onzekerheid aan, waardoor je elke keer een stap verder gaat in je groei. Je leert meer over jezelf en past dit weer toe. Het wordt makkelijker, dat beloof ik je.

 

In alle coachings die ik tot nu toe gedaan heb, heb ik ontdekt dat er 3 lagen zijn je zelfvertrouwen. In deze blog leg ik uit wat die 3 lagen zijn en geef ik je tips voor jouw zelfvertrouwen vergroten. Als je vragen hebt naar aanleiding van deze blog, beantwoord ik die met alle liefde!

 

De oppervlakkige laag

Dit gaat over je stem. De manier waarop je loopt. Het gedrag wat je vertoont. Je uiterlijk. Je communicatie. Het lijstje kan nog wel even doorgaan. In theorie is het de externe laag die een reflectie is van je innerlijke zelfvertrouwen. Ik zeg in theorie, want je kan deze laag ook behoorlijk faken.

 

Sommige mensen lijken vol zelfvertrouwen te zijn in deze laag, maar kunnen van binnen nog erg onzeker zijn. In deze laag kan jij jezelf dus allemaal trucjes aanleren om vol zelfvertrouwen over te komen, ook al ben je dat van binnen niet.

 

Wil jij jouw zelfvertrouwen vergroten in deze laag? Bedenk dan eens waar je precies onzeker over bent. In deze laag kan je namelijk een hoop trucjes leren. Zoals een open houding hebben. Mensen aankijken als je met hen praat. Of lees DEZE blog over tips tijdens een gesprek.

 

De levensstijl laag

Deze laag is de uiterlijke laag. Simpel gezegd de laag waarmee jij jouw tijd vult. Zoals je carrière. Je hobby’s. Je familie. Geld. Vrienden. De conditie van je lichaam. Skills. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Je snapt het idee!

 

Voel jij je zeker in deze gebieden van je leven? Schrijf de gebieden eens op en geef ze elk een cijfer. Kijk er dan eens eerlijk naar. Welke zou je graag willen opschroeven qua cijfer? En wat zou je dan willen veranderen?

 

Ga hier doelen van maken. Doelen stellen is heel belangrijk voor je zelfvertrouwen. Zeker in deze gebieden. Lees HIER 4 succestips over doelen stellen.

 

 

De kern van zelfvertrouwen

Wanneer de eerste 2 lagen wegvallen door iets, is dat kans groot dat je in een put terecht komt. Dat komt omdat het zelfvertrouwen van binnen uit mist. Dit is waar het allemaal begint. Dit is waar ik start met mijn coaching. En vanuit daar werken we naar buiten. Deze laag gaat allemaal om wat je gelooft van jezelf. Wat denk jij over jezelf? Wat is je zelfbeeld?

 

Deze laag gaat er helemaal om dat jij van jezelf leert houden en leert geloven in jezelf. Dat wat er ook gebeurd, je alles weer opnieuw kan opstarten vanaf punt 0. Dit is wat ik heb moeten doen en ik kan je verzekeren dat als ik deze laag van zelfvertrouwen miste, dat ik in een groot zwart gat gevallen was. Alleen gebeurde dat niet. Omdat ik diep van binnen WEET dat ik alles aan kan. En dat komt omdat ik elke dag aan deze laag werk.

 

Wil jij jouw zelfvertrouwen vergroten in deze laag? Denk er eens over na. Als de eerste 2 lagen weg vallen door iets… Wie ben jij dan nog? Zou het je niet uitmaken als die weg zouden vallen? Hou jij echt van jezelf en kan jij in de spiegel kijken en zeggen: Dit is mijn beste vriend of vriendin die ik ooit zal hebben?

 

Wees eerlijk naar jezelf over deze antwoorden. Dit is een laag van zelfvertrouwen die niemand ooit van je weg kan nemen en die het belangrijkste is om aan te werken. De rest is bijzaak. Dat zijn leuke doelen voor erna, maar eerst start je hier. Deze laag is niet één twee drie veranderd. Het begint bij het bewust worden van wat je denkt over jezelf. En die stap voor stap positiever gaan maken.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER