Vroeger was ik enorm onzeker. Onzeker op elk gebied. Ik weet als geen ander hoe zwaar onzekerheid kan voelen voor jou. Onzekerheid komt veel voor in hoe jij over jezelf denkt, hoe je overkomt en wat mensen van je kunnen denken. In deze blog ga je meer leren over wat onzekerheid nou precies is. Iets herkennen voor je het wil veranderen is stap nummer 1.

 

Als jij onzeker bent dan kan het moeilijk zijn om grenzen te durven stellen. People pleasen en overal ja op zeggen zal je vast bekend voor komen. Vaak wanneer mensen onzeker zijn, zijn ze eigenlijk diep van binnen heel gevoelig, maar hebben ze geen idee hoe ze met al die gevoelens om moeten gaan. En daardoor neemt de onzekerheid dan de controle over hen.

Ook kan je de gevoelens van anderen heel erg aanvoelen, maar ook daar weet je niet hoe je ermee om moet gaan. Het is to much allemaal als je veel voelt en merkt, maar geen idee hebt hoe je daarmee om moet gaan.

 

Dan ga je als het ware in een survivalmode en daarin neemt de onzekerheid het over.

 

Juist wanneer die onzekerheid zijn top bereikt kan je het gevoel hebben dat je veel aan jezelf twijfelt, veel aan het piekeren en malen bent en daardoor kan jij jezelf helemaal kwijt raken. In het proces probeer je iedereen tevreden te houden, want je voelt haarfijn aan wat iemand anders nodig heeft of wil van je. Daardoor ga je naar de verwachtingen van iemand anders leven.

 

Dit maakt je erg moe. Je raakt jezelf hierdoor kwijt. Je doet veel voor een ander, maar niet zo veel voor jezelf. Je plaatst een ander op nummer 1 maar nooit jezelf. Die onzekere jij heeft het overgenomen, maar het wordt tijd dat die zelfvertrouwen versie het weer over gaat nemen.

 

Onzekerheid zit in veel meer dan alleen onzeker zijn over jezelf…

 

Je onzeker voelen kan in veel meer gebieden voor komen. In gebieden zoals: werk, liefde, sport, geld, succes, dromen.. Iedereen is wel eens onzeker, maar bij sommige mensen is de onzekerheid heftiger en reageren ze er anders op. De onzekere versie heeft de controle dan over genomen.

 

Onzekere mensen durven niet op hun gevoel te vertrouwen. Door alles wat je mee gemaakt hebt kan je meer aan het luisteren zijn naar je hoofd en angsten. Daar zijn de keuzes ook op gebaseerd. Juist dit zorgt ervoor dat je steeds verder van jezelf af gaat staan. Keuzes die gebaseerd zijn op angsten en op onzekerheid gaan je nergens brengen. En als ze je iets brengen is het juist nog meer Onzekerheid en Angst.

 

Door jouw onzekerheid durf je ook bepaalde stappen niet te zetten. Je hebt dromen die je graag wilt realiseren, maar zodra je erover na denkt bekruipt de angst je. Kan je het wel? Zitten er mensen op je wachten? Heb je het wel in je in om er een succes van te maken?

 

Of als er een nieuwe kans zich aanbied dan is het eerste wat je denkt: Kan ik dat wel?

 

Je twijfelt voortdurend aan jezelf en je bent een perfectionist. Je wilt alles goed doen. En neemt geen genoegen met jezelf als je een fout maakt. Wanneer mensen iets zeggen of doen wat voor jou aanvoelt als kritiek dan neem je dit heel persoonlijk. Hier kan je zelfs dagen over blijven malen. Wat zeg ik: Dagen? Weken zelfs. Soms kan je hier na een jaar ineens weer over na denken.

 

Ik snap als geen ander hoe jij je voelt. Ik herken dit allemaal en praat uit ervaring. Dus er is een weg om hier uit te komen! Aan het einde heb ik een gratis training staan voor jou waar jij je voor kan inschrijven. Je gaat ALLES leren over onzekerheid en hoe jij er weer grip op kan krijgen.

 

Waar komt jouw onzekerheid nou eigenlijk vandaan?

 

Onzekerheid komt voort uit jouw verleden. Uit situaties die je mee gemaakt hebt. Het kan zijn dat je dingen mee gemaakt hebt waardoor je ging twijfelen aan jezelf. Of er waren mensen die voortdurend negatieve dingen tegen je zeiden.

 

Hoe langer je dit aan hoort, hoe meer je er in gaat geloven. Jouw hersenen gaan dit aannemen als waarheid. Als iemand continue tegen jou zegt dat je niet goed genoeg bent, dan ga je dit geloven. Of het nou iemand anders is die dit tegen je zegt of dat je het in je hoofd zegt tegen jezelf.

 

Uiteindelijk neemt die negatieve gedachten het over. Deze gedachten blijf je afspelen als een oude grammofoon plaat in je hoofd. Het is een gedachten waar je naar gaat leven. Elke situatie waar je in komt of persoon die je ontmoet, denk je: ik ben toch niet goed genoeg.

 

Onzekerheid is niets meer of minder dan een negatieve gedachten waar je naar bent gaan leven.

Een gedachte die je gelooft. Vaak zijn dit gedachtes als: ik ben niet goed genoeg. Ik kan niets. Ik ben nergens goed in. Ik ben lelijk. Mensen vinden mij toch niet aardig. Ik heb dit zelf aan levende lijve mogen mee maken. Hoe bewuster ik werd van mijn gedachten hoe duidelijker het werd voor mij dat ik negatief over mij als persoon dacht. Ik begon stap voor stap deze gedachten te veranderen. Niet alleen begon ik mij beter te voelen, gelukkiger met mezelf, maar begon ook mijn leven positief te veranderen.

 

Bewust worden van je gedachten. Juist daar zit de sleutel tot succes in. De sleutel van het helen van jouw onzekerheid. De grip er op krijgen en de eerste stap zetten naar Zelfvertrouwen.

 

Wanneer jij grip op onzekerheid krijgt kan je eindelijk die mooie verlangens, doelen en dromen in de wereld gaan zetten. Onzekerheid houdt je klein en daardoor blijf op hetzelfde niveau hangen.

Wil jij werken aan jouw onzekerheid? En eindelijk die stap maken van onzekerheid naar zelfvertrouwen? Kijk dan eens naar het nieuwe VIP Membership. Groeien voor een lage prijs? Hell yeahh.. Klik HIER!