2017 is voor mij het jaar van loslaten geweest. Ik heb mijn relatie na 5 jaar moeten beëindigen en helemaal opnieuw moeten beginnen. Het huis liet ik achter. Spullen. En zelfs uiteindelijk mijn geliefde auto. Ik heb schepen moeten verbranden om te komen waar ik nu sta. En dat was niet gemakkelijk, maar wel noodzakelijk.

 

Ik geloof er namelijk heilig in dat je mensen, situaties en spullen los moet laten. Zodat er een nieuwe, betere deur open kan gaan. Zodat je nog gelukkiger kan worden. Vaak houden we vast aan iets, omdat we bang zijn alleen te blijven. Of dat er niks beters voor in de plek komt. Terwijl ons gevoel al aangeeft dat we ergens afscheid van moeten nemen.

 

Het enige constante in het leven is verandering. En toch zijn we doodsbang voor verandering. We willen het liefst dat alles blijft zoals het is, maar dat gebeurd nooit. Het leven vraagt juist van ons dat we blijven veranderen en vertrouwen op het leven dat het een verandering ten goede is. Want persoonlijke groei zit in ons. We moeten ons durven overgeven.

 

Toch blijven we dat maar tegen houden. We zitten onszelf in de weg. Zo ontstaan er depressies, burnouts en zitten mensen gewoonweg niet lekker in hun vel. En dat komt heel diep van binnen omdat we verandering/persoonlijke groei tegen gaan.

 

Wie mij kent weet dat ik ook de bodem van de put gezien heb. En nu weet ik dat dat komt omdat ik bleef vast houden aan een baan wat allang niet meer goed voelde. Ik wist dat van binnen wel dat ik verder moest en wilde, maar ik durfde het niet. Bang voor het onbekende. En ooit krijg je de rekening op een presenteerblaadje, want je luistert niet naar je gevoel.

 

Voel jij je niet lekker in je vel? Grote kans dat je een innerlijke strijd aan het voeren bent om iets los te laten, wat je eigenlijk niet durft, maar wat je gevoel aangeeft dat je wel zou moeten.

 

Je kan je gevoel blijven weg stoppen. In de hoop dat het goed komt of dat je als een ongelukkige ziel zo door het leven kan blijven gaan, maar dat werkt niet. Als je gevoel iets aangeeft, is het aan ons om ernaar te luisteren. Het gaat niet weg voor je er iets mee gedaan hebt.

 

Je gevoel is er niet voor niets. Het is jouw innerlijke raadgever. Natuurlijk is het spannend om ernaar te luisteren, maar je gevoel weet wat goed voor jou is. Die leidt jou naar de weg van gelukkig zijn en voelen.

 

Na 2017 is mijn vertrouwen in loslaten en het leven nog meer gegroeid. Ik weet nu dat je los moet laten om te groeien. Om ruimte te maken voor iets beters. Iets wat nog meer past bij de persoon die je nu bent. En ja natuurlijk had ik de makkelijke weg kunnen kiezen, om bij mijn relatie te blijven. Waar ik alles had wat mijn ego begeerde. De auto’s, het geld, het huis. Maar dat was niet wat mij gelukkig maakte.

 

Ik was niet gelukkig met mijn leven. Ik voelde mij niet gelukkiger meer. Dus koos ik voor de moeilijke weg en koos ik ervoor om mijn gevoel te volgen. Dat kleine stemmetje die zei dat alles goed kwam. Dat ik alles los moes laten en mijn geluk moest gaan zoeken.

 

En nu? Wat heeft het loslaten  en vertrouwen op het leven me gebracht?

 

Nog MEER zelfvertrouwen. Het loslaten heeft van mij een powervrouw gemaakt. Die nog meer vertrouwen in zichzelf en in het leven heeft gekregen. Het heeft me nog meer LEF gegeven om mijn hart te volgen en te doen wat IK wil. Nee durven tegen wat niet goed voelt en JA! tegen alles wat me energie geeft. Ook heb ik nog meer schijt gekregen aan wat mensen van me kunnen denken en richt ik mijn leven zo in, dat ik mijn dromen waar kan gaan maken.

 

Want ik ben Tess en ik ben apart. Ik HOU ervan om apart te zijn en alles op MIJN manier te bekijken en te doen, want dat is wat het leven voor mij magisch maakt. Ik wil geen kudde volgen, maar mijn hart. Want dat is waar mijn geluk ligt. En nergens anders!

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER