Wij vrouwen zijn ontzettend gevoelig. Wat daar ook bij komt kijken is dat vrouwen, en ook zeker mannen, een geweldig goede intuïtie kunnen hebben.

Eentje die constant praat, aanstaat en die van alles doorgeeft, maar het zou zomaar kunnen dat je er niet meer naar luistert. Of ernaar DURFT te luisteren.. Want stel je voor als je het WEL doet? Dat het toch klopt? En dat alles ineens verandert? Of dat alles beter wordt?

Want dat is wel wat er kan gebeuren. Jouw intuïtie kan ervoor gaan zorgen dat je veel gelukkiger gaat worden. Met jezelf en jouw leven. Het kan misschien zeggen dat je mensen de deur moet wijzen die eigenlijk niet (meer) bij jou passen of het kan je zeggen om iets te doen wat spannend is, maar waar je hart een klein sprongetje van maakt.

Dat gaf mijn intuïtie laatst ook aan. Het vertelde me dat paardrijden toch wel heel leuk zou zijn om dat weer op te pakken, maar gelijk kwam mijn hoofd in de mix en zei: dat kost veel geld. Veel tijd. Zou je dat nou wel doen?

Dat is wat er kan gebeuren als je intuïtie iets aangeeft. Je hoofd (ego) zorgt er een stokje voor. Vaak omdat het buiten je comfort zone is en buiten het normale vertrouwde leven.

Het enige wat je hoeft te doen is door te hebben dat het ego er een stokje voor steekt en met excuses komt. Luister daar nooit naar! En als je dan voor je intuïtie durft te kiezen dan zal het je echt gelukkiger gaan maken. Al is het iets kleins, iets groots, het zorgt er echt voor dat je gelukkiger gaat worden.

Ik heb niet naar het ego geluisterd en ben gaan paardrijden. Beste keuze die ik had kunnen maken! Ik kom elke keer na stal weer zo gelukkig thuis. Het zijn geweldig leuke mensen op stal. We blijven vaak nog uren hangen op stal en hebben de leukste gesprekken. (foto’s aan het einde van de blog)

Zo intens gelukkig voel ik me. En dat komt doordat ik naar mijn intuïtie luister!

Je kan zelfs jouw intuïtie inzetten om jouw soulmate te vinden. Om de beste baan te vinden die écht bij je past of om waardevolle vriendschappen aan te gaan. 

Het luisteren naar je intuïtie helpt jou om beter met uitdagingen om te gaan en op gevoelens te leren surfen, zodat je niet continue in je hoofd leeft. Het kan jou op plekken brengen waar je verstand nooit zou komen. De meeste mensen gebruiken namelijk alleen logica in het leven, maar wanneer je oprecht naar je intuïtie gaat luisteren dan stromen de wonderen!

Soms kan jouw intuïtie aangeven iets NIET te doen of juist wel. Dat je bijvoorbeeld op het meest raarste tijdstip even met de hond moet wandelen en dan kom je in gesprek met iemand waarin je antwoorden krijgt die je zocht. Of het verteld je om even te wachten op een parkeerplaats, want als je precies op dat moment was gaan rijden dan had je misschien in een ongeluk terecht kunnen komen.

Die mooie positieve intuïtie stem helpt jou bij alles! Helaas luisteren veel mensen meer naar angst (en dus het ego) dan naar de intuïtie, maar angst is een slechte raadgever! Je leeft daardoor veel in je hoofd en dat is NIET waar jouw kracht en geluk ligt.

Ja je mag met beide benen op de grond staan. Ja je mag soms logica gebruiken, maar als je dat ALLEEN maar doet dan kan alles heel saai aanvoelen, als een sleur.

Maar wanneer jij naar je intuïtie zal durven luisteren dan zal het soms vragen om stappen buiten je comfort zone te gaan zetten. Dat kan voor het ego heel spannend aanvoelen. Toch zijn dit vaak wel dé dingen waardoor je echt gelukkig zal worden. Je zal het gevoel hebben dat je echt leeft en geniet van alles wat op je pad komt.

Wat speelt er al lang door jouw hoofd wat je wil doen? Misschien blijf je het uitstellen, misschien vind je het spannend.

Doe het gewoon! Je leeft maar 1 keer.

Wil jij leren hoe je uit je hoofd komt en weer terug in je kracht? Dan kun je HIER klikken om het gratis e-boek downloaden. ‘Kom in je Kracht als Vrouw’ heet het.

Of wil jij liever de tools krijgen over hoe jij jouw intuïtie weer aan de praat krijgt? En zo gelukkiger gaat worden als nooit te voren? Dan kun je de tools uit het online programma ‘Kom in je Kracht’ krijgen. Er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar om mee te doen. Klik HIER om te kijken of het iets voor jou is.

En hier wat persoonlijke foto’s van mijn intuïtie moment!