Stel nou dat jij je rot voelt. Dat kan wel eens voorkomen. Dat komt dan omdat jouw aandacht uitgaat naar iets wat jij bestempeld als ‘negatief’. Elke situatie is neutraal, maar jij bent degene die er een oordeel aan geeft. In jouw hoofd is iets goed of slecht. En hoe meer focus uitgaat naar het ‘slechte’ hoe rotter jij je gaat voelen.

Dat komt omdat jou gedachten in verbinding staan met jouw gevoel. In DEZE gratis 3 daagse training leer jij precies hoe dat zit en hoe je het kan veranderen.

Als jij nou merkt dat jij je rot voelt dan kan dankbaarheid je helpen om de shift te maken van negatief naar positief. Ik benoem het even met deze woorden zodat je weet wat ik bedoel. Dankbaarheid zorgt ervoor dat je GELIJK een shift ervaart. Ik start mijn ochtenden met me dankbaar voelen. Ik noem 10 dingen op waar ik dankbaar voor ben. En dan raffel ik het niet af.

Nee ik voel écht de goede gevoelens erachter.

Dat kan van alles zijn: je dankbaar voelen voor jouw gezondheid. Dankbaar zijn voor het feit dat je eten hebt, een mooi huis, lieve kinderen of een leuke partner. Als je het nog beter wil voelen dan raad ik je aan om in te tunen op het gevoel achter de dankbaarheid. Waarom ben je dankbaar? Ik zal je een voorbeeld geven.

Als je alleen zegt ik ben dankbaar voor … dan bestaat de kans dat je het af gaat raffelen, maar als je gaat benoemen waarom je dankbaar bent dan tune je meer in op het gevoel. Dus je kan zeggen: ik ben dankbaar voor deze mooie dag, omdat het me veel succes en goede gevoelens brengt.

Of ik ben dankbaar voor deze situatie, omdat ik merk dat ik er sterker uit kom. Voel je het verschil? Je maakt het krachtiger zo. Als je dit doet dan zal je merken dat je heel snel een shift gaat maken. Je kan het op elk moment van de dag doen! In elke situatie. Zelfs in situaties die jij bestempeld als negatief, want in elke situatie zit een les EN in elke situatie zit een positieve en een negatieve kant.

Het is aan jou welke kant je gaat voeden.

Als jij er dankbaar voor gaat zijn, dan merk je al gauw verlichting. Je gaat anders naar het probleem kijken. Ik kan me voorstellen dat dit raar voelt, maar alles is in jouw leven met een reden. Elk probleem is een kans in een vermomming. Het is aan jou om die kans te grijpen en ervan te leren.

Doe je dat niet dan kan ik jou beloven dat je keer op keer dezelfde situatie in je schoot geworpen gaat krijgen, net zolang tot jij ervan leert. En ervan leren doe je door je gedachten te bekijken, te veranderen en daardoor gaat jouw jouw kijk naar de situatie veranderen. Dat is de sleutel tot succes! De sleutel zodat jij je goed kan gaan voelen.

Alles is een uitdaging voor jou om te groeien. Om de beste versie van jezelf neer te zetten. 

Groei zit in ons mensen en wanneer jij daar aan toe durft te geven dan gaat het leven jou wonderen schenken, maar de keuze ligt wel bij jou. Wil je liever aan de negatieve kant vast houden of pak je het leer moment en verander jij jouw gedachten en daarmee jouw gevoel.

Nogmaals elke situatie is neutraal. Alleen JIJ geeft er een oordeel aan. Vaak trek je ook een bepaalde situaties aan, omdat jij erover blijft nadenken. Jouw gedachten creëren jouw werkelijkheid. Dat wist je niet misschien nog niet, maar dat is wel zo. Steeds meer mensen worden zich daar bewuster van en zo ook jij, want anders las je deze blog nu niet.

Dus voed de persoon die je wil zijn.

Dat doe je door groei te omarmen. Pak de leermomenten eruit en verander jouw kijk op de situatie. Wees dankbaar voor dit moment. En start je ochtenden met dankbaarheid. Dat zorgt voor goede gevoelens en daardoor trek je er nog meer van aan.

Wil jij je graag beter voelen? Echt goed in je vel zitten en die onzekerheid achter je laten? Kijk dan eens naar het nieuwe VIP Membership. Groeien voor een lage prijs? Hell yeahh.. Klik HIER