Zelf had ik vroeger veel last van een negatief zelfbeeld. Ik dacht voortdurend dat ik nergens goed in was. Niks goed kon doen. Ik leefde naar de gedachten “Ik ben niet goed genoeg”. Mijn acties waren op deze gedachten gebaseerd. Sinds ik mij bewust ben geworden van mijn zelfbeeld en de gedachten hiervan, ben ik als persoon enorm gegroeid. Dit zijn 3 tips hoe jij dit kan veranderen…

 

Je verleden

Vroeger heb je mensen of situaties op je pad gekregen die bijvoorbeeld gezegd hebben dat je iets niet kon, of ergens beter je best in moest doen. Die situatie heeft je gevormd en daar is de gedachten uit ontstaan dat je niet goed genoeg bent. Of heb je bijvoorbeeld liefde van één van je ouders gemist, of van allebei. Dit kan ook jouw zelfbeeld gevormd hebben. Je kan je hierdoor niets waard voelen. Je weet niet zo goed wie je bent. Hierdoor ben je voortdurend opzoek naar bevestiging.

 

Het verleden kan zich aan je blijven opdringen, maar je kan de keuze maken om het ander te gaan bekijken. Zelfs anders af te spelen in je hoofd. Ik heb aan het einde een pdf geplaatst met meer uitleg hierover en een oefening.

 

Je denkwijze over jezelf veranderen

Hoe jij denkt over jezelf, bepaald jouw zelfbeeld. Die negatieve zinnen die jij tegen jezelf zegt, kun je gaan omdraaien door zinnen te zeggen die jou een goed gevoel geven. Zoals: Ik ben het wél waard. Ik BEN goed genoeg etc. Ik had een heel lijstje voor mezelf in mijn hoofd gemaakt met wat ik kon zeggen, wanneer ik mij negatief voelde.

 

Waar je aandacht aan geeft groeit namelijk. Zo ook met positieve dingen tegen jezelf zeggen. Het werkt echt. Probeer het maar een tijd uit. Ik durf mijn handen ervoor in het vuur te steken dat hoe vaker je dit doet, hoe beter jij je gaat voelen.

 

3 Je onderbewuste

Alles wat jij mee gemaakt hebt, heeft je onderbewuste opgeslagen. Hoe wij over onszelf denken, bepaald ons zelfbeeld. Dit kan positief of negatief zijn. Zie je onderbewuste als een oud computer programma. Je hebt bestanden gedownload door de jaren heen op je brein en je onderbewuste staat er op in geprogrammeerd. De uitgepakte downloads leef je naar. Dat is wat je denkt dat juist is. Een soort schatkamer aan opgeslagen ervaringen, situaties, mensen, gedachten en gevoelens. Het handelt ernaar wat er ooit in is opgeslagen. Wat jou dominante gedachten en gevoelens zijn.

 

Ga je onderbewuste her-programmeren door meer positief te doen en te denken. Hierdoor wordt er ruimte gemaakt om oude programma’s los te laten. Een negatief zelfbeeld te veranderen naar een positieve.

 

 

Extra

Download hier het PDF over het onderbewuste. Er staat ook een oefening in hoe jij situaties en gevoelens kan helen met een hawaiiaanse helingstechniek. Heeft mij erg veel geholpen!

 

Wil jij ook eindelijk van dat negatieve zelfbeeld af? Ik kan en wil jou hier bij helpen, met alle liefde! Door mijn HBO studies, cursussen, trainen en ervaringen weet ik wat wél en wat niet werkt. Dat wil ik met alle liefde weer aan jou doorgeven, want het is niet nodig om je zo te voelen. Om zo over jezelf te denken. Om jezelf zo klein te houden. Neem nu de stap, want onzekerheid gaat niet vanzelf over.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER