Voel jij je nu stressvol? Angstig? Overweldigd of onzeker door het coronavirus?

 

Je bent niet alleen.

 

Ik wil starten met het laten weten dat ik er voor jullie ben. Ik zal deze weken veel delen over positief denken en het loslaten van stress & angsten. Deste meer we gefocussed blijven op ons goed voelen + de nodige maatregelen nemen (NIET hamsteren), hoe meer we er kunnen zijn voor onze familie, vrienden en de mensen die we tegen komen!

 

We are all in this together! Dit is een oproep om elkaar te steunen en te helpen waar we kunnen! 

 

Ik voel de onzekerheid ook. Het is juist daarom belangrijk dat we onze gedachten en energie tijdens deze tijd goed en positief houden. Hoe moeilijk dat ook is, maar je hebt er niets aan om constant in Flight or Fight modus te zitten. Het is goed om zaken op orde te stellen, maar  blijf niet te lang in de angst en stress hangen. Dat is is niet goed voor jou, voor jouw lichaam en de mensen om je heen.

 

Je positieve intenties kunnen een enorm verschil maken voor jou, voor jouw familie leden en voor de mensen om je heen. Probeer daarom de tips van aankomende weken zo veel mogelijk eigen te maken en committeer er aan!

 

Geef houvast aan routines

Denk aan je slaap en ochtendroutines. De stress van het coronavirus zal je sneller te pakken krijgen als je niet goed slaapt en te laat gaat slapen. Ga daarom op vaste tijden naar bed. Dit is één van de belangrijkste regels om je weerstand hoog te houden. Je slaap is in deze tijden ontzettend belangrijk!

 

Als jij angst of stress voelt voordat je naar bed gaat, schrijf het dan van je af. Dit lucht op en zorgt ervoor dat alle gedachtes en gevoelens even van je afgeschreven worden. Het zorgt er weer voor dat jij je rustig en veilig voelt.

 

Leg je telefoon weg  

Start eerst met het licht te dimmen en kies voor nachtmodus. Leg daarna je telefoon een paar uur van te voren weg als dit mogelijk is. Anders 30 minuten van te voren. Zo zie je geen berichtjes meer die over het virus gaan en laat de media even voor wat het is. Hoe meer je het aan het checken bent, hoe meer angst je voelt. Wij mensen zijn heel gevoelig voor angst en stress en dat is nu volop in de media!

 

Check dus de media niet voortdurend. Ja je mag op de hoogte zijn, maar sla er niet in door. Dat is alleen maar funest voor de stress en jouw gevoel en deel aub ook niet die onzekerheden met de mensen om je heen. Mensen zijn opzoek naar hoop nu, niet naar extra stress.

 

Mediteer om de angst van het coronavirus los te laten (voor zo ver dat kan)

Hoe veel ik ook mijn eigen tools toe pas, soms schiet ik ook even in de stress en onzekerheid. Het is een hele andere wereld nu en alles is binnen een paar weken zo veranderd. We moeten weer wennen aan deze onzekere situatie en onze stabiliteit terug pakken. Met mediteren kom je weer terug in DIT moment en kan je je laten leiden door de gevoelens van hoop en rust.

 

Ik heb HIER een gratis meditatie voor je die rust brengt. Mediteer zo veel als je kunt. HIER kan je vinden wat je écht even moet weten voor je gaat mediteren.

 

Wees bewust van de woorden en energie die jij uitzend tijdens gesprekken.

Wanneer we ons onveilig voelen zijn we geneigd dit met iedereen te delen, want we weten niet wat we ertegen kunnen doen. En daarom hebben we nu veel gesprekken over het coronavirus. Het beste is om opnieuw te kiezen. Ga er niet te veel in mee, want het zuigt al je energie weg. Be the light for other people. Mensen hebben nu behoefte aan positieve energie en positiviteit! Mensen zoeken steun en bied ze een schouder als dat mogelijk is.

 

Laat je gevoelens ervan gaan. Ben je gefrustreerd? Boos? Moet je huilen? Dat mag! Laat alles ervan gaan! Accepteer ook andermans gevoelens in deze situatie, maar neem momenten waarin je even uit-tuned van het coronavirus. Neem momenten voor jezelf om even bij te komen van alle druk, stress en angst. Je mag je afzonderen en je grenzen afbakenen! Zorg voor jezelf.

 

Blijf zo positief als je kan en probeer weg te blijven van de doem denkers. Wees realistisch, natuurlijk.. Maar houd het binnen de perken. Ik kreeg vanochtend 2 berichten. Waarvan eentje heel positief was en de ander heel negatief. Ik kan me veel meer optrekken en de goede gevoelens vinden bij het positieve bericht! Dat gaf me kracht. Energie en Hoop! Wees ook dat sprankje hoop voor een ander.

 

 

Wees hoopvol, denk positief en kies voor humor!

Positieve gedachten en affirmaties bieden veel meer hoop dan wat negativiteit OOIT kan doen! We leven nu in een wereld die vol negativiteit is. Het is logisch, de wereld is ook enorm veranderd in een paar weken, maar leg je er niet bij neer. Probeer positief te denken in ‘wat als’ situaties en kies voor humor! Mijn familie en ik lachen altijd met dit soort dingen. Daarvoor voel ik me weer connected en veilig.

 

Ook denk ik elke ochtend positief, nu nog meer als ooit. Ook denk ik aan mooie doelen, want het geeft me kracht. Het geeft me hoop en het steunt me om de dag door te komen. Ik denk in oplossingen en niet in onmogelijkheden, want dan word ik mee getrokken in de negativiteit en daar ben ik, en ook jij, veelte gevoelig voor. Daardoor zijn we nog vatbaarder voor het coronavirus en dat is niet wat je wilt.

 

Mijn laatste tip en die helpt mij door alle moeilijke momenten door.

Stay centered en believe in God. Nu zullen een hoop mensen het geloof afstoten tijdens het coronavirus of juist sterker gaan geloven. Dit is sowieso een gevoelig onderwerp voor mij ook. Niet iedereen weet dat ik geloof in een God, maar juist in deze tijd spreek ik liever mijn geloof uit zodat het weer andere mensen kracht geeft. Dat doet het geloof voor mij. Het geeft me kracht. Veiligheid. Hoop en Steun! Ik verlies in dit soort tijden ook wel eens mijn geloof als ik de angst van de media voel en zie wat er allemaal gaande is, maar vanochtend vroeg ik aan het universum: God als u bestaat, geef mij dan een teken.. En gelijk kreeg ik een appje van een vriend waarin hij mij een foto toestuurde van de volgende tekst:

 

“Het is goed dat je je eigen zwakheid kent. Daardoor blijf je naar Mij kijken, jouw kracht. Een overvloedig leven betekent niet automatisch rijkdom en gezondheid. Het betekent: leven in voortdurende afhankelijkheid van Mij. Probeer deze dag niet in een vaste vorm te persen, maar ontspan en kijk uit naar wat Ik aan het doen ben. Dat zal je de vrijheid geven om van Mij te genieten en te ontdekken wat jij voor Mij mag doen. Dat is veel beter dan te proberen om alles volgens je eigen plan te laten verlopen.

 

Neem jezelf niet zo serieus. Kijk eens wat vrolijker en lach met Mij. Ik sta aan jouw kant, dus waar zou je je zorgen over maken? Ik kan je overal de vaardigheden voor geven, zolang het maar binnen mijn wil past. Hoe moeilijker jouw dag, hoe meer Ik ernaar verlang om je te helpen. Door bezorgdheid raak je naar binnen gekeerd en verstrikt in je eigen gedachten, maar als je naar Mij opziet en mijn naam fluistert, bevrijd je jezelf en ontvang je mijn hulp. Richt je op Mij en je zult vrede vinden in mijn nabijheid.”

 

Aankomende weken zal ik nog meer tips delen. Dus stel vragen. Ik heb ook een groep aangemaakt voor mijn klanten die elkaar steunen in deze tijden. Een membership daarvoor kost maandelijks een klein bedrag, maar je krijgt heel veel tips; steun; waardering; liefde; hoop en positieve gevoelens. We are all-in this together! Stuur e-mail naar: info@mindandfeeling.nl als je ook behoefte hebt aan deze groep.

 

Wil je graag meer tips over positief denken? Wil jij meer controle over je gevoel in deze tijden? Meld je dan HIER aan voor de GRATIS training van onzekerheid naar zelfvertrouwen. Juist in deze tijden kan je zo veel mogelijk tips gebruiken! Je hebt nu tijd over dus stop die tijd in jezelf, zodat je nog beter klaar kunt staan voor je familie en vrienden.