Iedereen kampt wel eens met twijfels, onzekerheid en wilt graag meer zelfvertrouwen. Alleen kan de één er beter of anders mee omgaan dan de ander. Soms kan je zo onzeker zijn dat je het je dagelijks leven beheerst. Je durft vaak geen nee te zeggen en gaat over je grenzen heen. Graag wil ik jou meer tips geven, zodat je meer inzicht krijgt in hoe onzekerheid ontstaat en wat je kan doen voor meer zelfvertrouwen.

 

Tip 1: je verleden

Doordat je vroeger bepaalde situaties hebt mee gemaakt of door mensen die op je pad zijn gekomen, kan je onzeker geworden zijn. Dit kan zijn in je uiterlijk, wat mensen van je denken, hoe je overkomt, in je school of werk, tegenover je vrienden en ga zo maar door. De situaties die je mee gemaakt hebt, kunnen je zelfvertrouwen vormen en dit neem je mee in je zogenaamde rugzak. Iedereen draagt een rugzak met zich mee, alleen gaat iedereen er ook weer anders mee om.

 

Tip 2: het is jouw kijk op de gebeurtenis die er een oordeel aan geeft. 

De meeste gebeurtenissen zijn neutraal. Het zijn alleen jouw gedachten over bepaalde situaties die er een oordeel aan geven. Elk mens denkt en reageert anders op een situatie. Denk maar eens aan feedback krijgen. De persoon die er wél goed mee om kan gaan, niet de gedachten heeft dat het een persoonlijke aanval is, maar iets waar hij of zij van kan leren. Probeer de gedachten die je erbij hebt om te draaien naar een positieve gedachten. Dan zal je gevoel en gedrag al snel veranderen.

 

zelfvertrouwen

 

Tip 3: gedachten veranderen

Hier begint het allemaal mee. Wat ik je probeer duidelijk te maken is dat jouw gedachten te veranderen zijn. Eveneens als je gevoel en gedrag. Je dient er alleen wel van bewust te worden wat jij denkt. Je kan de situatie accepteren zoals die is geweest en denken: Ik heb dat mee gemaakt. Het WAS vervelend, maar het heeft me wel gemaakt tot de persoon tot wie ik nu ben. In plaats van dat je denkt: Ik ben niet goed genoeg of had ik toen maar anders gedaan…. Ga eens op zoek naar een tegenovergestelde gedachten die veel fijner voelt dan de eerste en ga dat steeds vaker tegen jezelf zeggen. Je geloofde immers ook eerst de negatieve gedachten, dus waarom niet geloven in een positieve?

 

Tip 4: stappenplan

Natuurlijk is dat niet alles wat je moet veranderen voor onzekerheid. Zelf heb ik een stappenprogramma opgesteld, waarmee je je onzekerheid onder controle krijgt. Je gaat leren hoe je die knop om kan zetten. Je pieker en twijfelmomenten worden minder, maar ook de stress die je er soms bij kan ervaren. Je krijgt elke week een oefening mee om in de praktijk te oefenen. Je kan hier dus ook altijd weer op terug vallen. Het is zo’n krachtige formule dat elke klant er geweldige resultaten mee behaald heeft.

 

Weinig zelfvertrouwen hebben ligt dus aan veel facetten. Je denkwijze is hierin het belangrijkste, maar die kun je vaak niet alleen overwinnen. Je weet niet waar je moet beginnen of je weet überhaupt niet eens welke gedachten je onzekerheid triggeren…

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER