Doelen stellen is belangrijk voor je zelfvertrouwen. Door de jaren heen heb ik aardig wat doelen gecrushed. Ik HOU van doelen stellen. Grote en kleine doelen. De juiste doelen stellen zorgt ervoor dat je gaat groeien als persoon. En door die groei kan het leven magisch aan gaan voelen. Hoe meer doelen jij onderweg behaald, hoe groter jouw zelfvertrouwen wordt. Je mindset gaat hiervoor veranderen van: ik kan het niet naar ik kan het wel. En kijk hier is het bewijs! Lees hieronder dé tips voor het succesvol behalen van jouw doel

 

 

1. Kies een doel buiten je comfort zone

Juist deze doelen gaan ervoor zorgen dat je ECHT gaat groeien. Met dit soort doelen ga jij jezelf ervan overtuigen dat je het in je hebt om er een succes van te maken. Neem wel mee in je achterhoofd: Het gaat om het proces. Niet om de eindbestemming, want zodra je de finishlijn behaald hebt wordt het weer verschoven. Het gaat dus om de persoon wie je wordt in het proces. Kies dus een doel buiten je comfort zone.

 

2. Onderneem elke dag actie

Stel je neemt als doel meer zelfvertrouwen krijgen. Schrijf dit doel op en ga elke dag hier iets aan doen. Je gaat actie ondernemen. Het maakt niet uit wat je doet, maar ga starten. Je kan een artikel lezen. Een oefening doen. Een inspiratie filmpje bekijken. Of sporten, want stel dat jij je onzeker over je lichaam voelt. Ga elke dag iets doen en je zal zien dat er steeds meer inspiratie op je pad komt. Als je elke dag actie onderneemt kan je binnen een paar weken al resultaat gaan merken.

 

3. Luister NIET naar je angsten

KIES echt voor je doel. Behoud je focus en laat je niet leiden door je angsten. Juist je angsten zorgen ervoor dat je onderweg ineens een andere route neemt. Je gaat uitstelgedrag vertonen en ineens zit je niet langer op je pad. Je mag de angst voelen, want het zorgt er juist voor dat je scherp blijft. Luister er alleen niet naar.

 

4. Visualiseer je doel als behaald

Visualiseren is een plaatje voorstellen in je hoofd. Je hersenen kunnen namelijk geen onderscheid maken tussen een plaatje in je hoofd of real life. Als jij jouw doel in je hoofd voorstelt als behaald, zullen jouw hersenen allemaal kansen, ideeën en mensen op je pad gaan brengen om dit doel ook echt te gaan behalen. Visualiseren trekt aan wat jij wilt behalen. Het maakt een soort magneet van je.

 

Dit zijn de basis stappen voor het behalen van jouw doel! Wil je graag hulp bij het behalen van jouw doel? Kijk dan eens HIER