“Succes ligt niet in de resultaten, maar in de moeite die je er in stopt. De beste zijn is niet zo belangrijk, maar je best DOEN maakt al het verschil”. Dit is een quote die Kayleigh goed omschrijft. Graag wil ik jullie haar succesverhaal laten lezen. Wie weet spoort dit verhaal jou ook aan om in jezelf te geloven.

 

De stap zetten

Zolang als ik mij kan herinneren was ik eigenlijk al onzeker. Ik durfde niet voor mijn mening op te komen, stond niet graag in het middelpunt en vond mijzelf vaak minder dan andere. Nooit had ik hier zo erg bij stil gestaan, totdat de onzekerheid mij in de weg begon te staan. Ik ging steeds meer en meer piekeren, was erg gestrest en had een negatief zelfbeeld. Mijn dagelijks leven werd er enorm door beïnvloedt. Zo erg dat ik dacht: “hier moet ik iets aan gaan doen!” Na veel zoeken en lezen op het internet kwam ik via Facebook op de pagina van Mind&Feeling terecht. Ik begon te lezen en herkende mij volledig in het verhaal van Tessa en de omschrijving van onzekerheid. Ik was dan ook gelijk enthousiast! Dit was de coaching waar ik al een tijdje naar op zoek was en binnen een minuut was de aanvraag voor een intakegesprek verstuurd.

Het eerste intakegesprek was spannend, maar vanaf het moment dat ik binnenliep liet Tessa mij op me gemak voelen. Haar positiviteit en vertrouwen in mij werkte erg aanstekelijk. Na de eerste sessie voelde ik een enorme hoeveelheid energie en adrenaline en toen wist ik dat ik hiermee verder wilde gaan. Dit gaat mij helpen! Elke week plande Tessa en ik een sessie in. In deze sessies kwam van alles aan bod. Er werd enorm veel gelachen, maar ook serieus gewerkt en doelen gesteld. Een combinatie die voor mij erg goed werkte. De doelen die ik had gesteld waren; mij bewust worden waar mijn onzekerheid vandaan kwam, mijn zelfbeeld verbeteren en de tools vinden om de knop in mijn hoofd om te kunnen zetten om mijzelf zekerder te voelen.

 

De verandering

Het op zoek gaan naar de oorzaak van mijn onzekerheid en mij bewust worden van mijn onzekerheid was zwaar. In het begin leek het net een tennis wedstrijd in je hoofd. Jij zegt tegen jezelf dat je het waard bent en je ego zegt ‘Wat denk jij nou, jij bent veel minder dan andere’. Dag in dag uit. Maar als je maar blijft doorzetten dan kom je er vanzelf. Je zult het resultaat absoluut merken. Zelfs na een paar weken al. Zoals ik die na een paar weken ineens met vreemde in de lift stond te praten. Iets wat ik vroeger nooit had gedaan en waar ik zelfs een beetje van schrok. Of ik die ineens het woord nam in een vergadering. Hoe kon ik dit ineens? Door de oefeningen en sessies van Tessa die mij enorm hielpen, maar ook het vertrouwen in mijzelf dat steeds meer groeide.

De tenniswedstrijden in je hoofd zal in het begin van de coaching vaak spelen, maar onthoud dat je vol moet blijven houden om er als winnaar uit te komen. Zelfs de een-na-laatste sessie dacht ik nog; Kan ik dit allemaal wel zelf? Maar hoe vaker ik tegen mijzelf zei dat ik het kon en mijzelf als goed, mooi en positief ging beschouwen hoe verder ik kwam. Het omslagpunt kwam eigenlijk vooral toen Tessa mij voor een paar weken losliet. Dood eng natuurlijk, maar ik heb het wel gedaan!

Tijdens deze weken heb ik aan mijn zelfbeeld gewerkt. Het grootste punt dat mijn onzekerheid veroorzaakte. Eerst keek ik niet eens in de spiegel, omdat ik mijzelf zo lelijk en te min vond, merkte ik nu ineens dat ik mijzelf complimentjes begon te geven als ik in de spiegel keek. Ik verbaasde mezelf weer; was ik dit?

Mijn grootste succes, misschien ook wel de ommekeer tijdens deze periode, was toch wel het aantrekken van een strak jurkje en hakken tijdens het uitgaan. Als je mij een half jaar geleden had verteld dat ik dit zou doen had ik je voor gek verklaard. Maar daar stond ik dan, Oudjaarsavond, in mijn jurkje te shinen op de dansvloer. Comfortabel en blij met wie ik was! Die glimlach kwam die avond niet meer van mijn gezicht. En die glimlach is er nu nog steeds, want ook al zijn de sessies met Tessa gestopt… Ik blijf positief, zeker en uitgaan van mijn kracht. Deze coachings hebben mij de tools gegeven om mijn onzekerheid tegen te gaan. Ik geloof in mijzelf en ik hoop dat ik met dit verhaal mensen kan aansporen ook in zichzelf te gaan geloven. Ik zal in ieder geval altijd profijt blijven hebben van de coaching die ik van Tessa heb gehad!

 

Wil jij ook zelfvertrouwen hebben? Je doelen bereiken en eindelijk gaan stralen zoals nooit te voren? Lees HIER dan de gratis blog met 4 tips voor Grip op Onzekerheid.