Soms kan je even niet lekker in je vel zitten en kan het voorkomen dat jij je vinger er niet op kan leggen waar dat door komt. Het kan komen door een gedachten, een bepaalde situatie waar je aan vast houdt of een persoon waar de vibe niet langer matched met die van jou. In deze blog deel ik met jou een successleutel om beter in je vel te komen. Deze kan je onderaan lezen of hierboven beluisteren als je dat fijner vindt.

 

Zoals je misschien weet vind ik het geweldig om mensen te leren over Onzekerheid vs Zelfvertrouwen. Het is altijd een innerlijk proces van bewust worden van je gedachten, gevoel en gedrag en dat omzetten. Omdat ik daar mensen mee help, kom ik zelf ook wel eens een uitdaging hierin tegen en ik weet dat dit is zodat ik andere mensen daar weer verder mee kan helpen. Je bent namelijk NOOIT uitgeleerd. En ook ik leer natuurlijk altijd weer bij.

 

Zo had ik laatst een uitdaging met iemand met wie ik aan het daten was. Het was een hele leuke man, alles klikte vanaf het begin en het voelde allemaal erg goed. Toch begon mijn gevoel na een aantal weken iets aan te geven. Kleine seintjes dat er iets niet klopte.

 

Doordat ik mezelf getraind heb om naar mijn gevoel te luisteren en alles in mijn lichaam qua gedachten en gevoelens op te merken, begon ik ernaar te luisteren.

 

Het was zondag ochtend en ik stond op met een rot gevoel. Een heel zwaar gevoel. Daarbij wil ik zeggen dat ik NOOIT op sta met een rotgevoel. Dat is iets wat de laatste paar jaren niet meer voorgekomen is. Dit gevoel was voor mij een waarschuwingsteken. Ik weet precies wat ik dan moet doen om beter in mijn vel te komen.

 

Ik ben die ochtend gaan skeeleren. Het was heerlijk weer. Het zonnetje scheen op mijn gezicht en de temperatuur was zalig. Een ideaal moment om te reflecteren op het gevoel van die ochtend. Ik ga dan met mijn gevoel in gesprek: wat wilt het mij vertellen? Wat is er in mijn gevoel waar ik naar kan luisteren?

 

Ik luister naar alle scenario’s, gedachten en gevoelens van wat er allemaal door me heen gaat. Ik VOEL alles echt even en daarna ga ik alles helen met een Hawaiiaanse helingsmethode. Dit klinkt allemaal wat zweverig, maar het werkt ZO goed.

 

Je lichaam in beweging brengen als je ergens mee zit is ontzettend belangrijk, want zo kan de energie die opgekropt zit in jou ergens heen. Het kan getransformeerd worden. Als je dan ook nog eens ALLES even voelt en er aandacht aan besteed, dan wordt alles steeds minder heftig en aanwezig. Het spel van gevoelens werkt nou eenmaal zo.

 

Als jij jouw gevoel niet aankijkt en er geen aandacht aan besteed, dan betekent dit dat je het weg stopt. Je kan het zien als een opblaas bal die je onder water duwt. De bal staat voor jouw gevoelens. Ook al probeer je het onder water te duwen, het komt net zo hard weer naar boven.

 

Dus geef je gevoelens aandacht. Wees niet bang dat het je over zal nemen. Laat het er zijn en op die manier kan je de energie ervan laten gaan. Hou niks in, hou jezelf ook niet tegen. Laat elke gedachten en gevoel er zijn. Hoe vaker je even kan voelen wat er in je gebeurd en hoe beter jij in je vel gaat komen.

 

Vaak als jij niet goed in je vel zit, is het een seintje dat je ergens niet naar luistert en het weg stopt.

 

Vaak is dat een bepaald gevoel, een rode vlag, een waarschuwing of een seintje dat je iets moet loslaten, verbeteren of aan mag kijken. Het is allemaal een uitnodiging. Maar wanneer je er te lang niet naar luistert en dat gevoel maar blijft wegdrukken dan wordt het steeds erger en erger. Dan kan je juist in een depressie, burnout of met andere klachten belanden.

 

Dus luister altijd naar wat jouw gevoel jou wilt vertellen en push niks weg!

 

Dit is het spel van het leven. Het spel van gevoelens. Dit is onzekerheid vs zelfvertrouwen 2.0. Het is een innerlijke reis die je maakt als je van onzekerheid naar zelfvertrouwen gaat en ik leer aan mensen hoe ze bewust kunnen worden van hun gedachten, gevoel en gedrag.

 

Dus de succestool om beter in je vel te komen is als volgt: VOEL echt even wat je voelt. Als je niet goed in je vel zit, is het een teken dat je ergens niet naar luistert en het weg stopt. Luister naar het gevoel en ga ermee in gesprek. Wat gaat er allemaal met in je om? Wat voel je? Wat denk je? Wat doe je?

 

Je gevoel is er altijd om iets aan te geven.

 

Zo had ik een klant die diep ongelukkig was. Dus ik gaf haar wat oefeningen en vragen mee waarmee ze in gesprek kon gaan met zichzelf, waardoor ze dingen op een rijtje kreeg. Ze is de natuur in gegaan en toen ze terug kwam zei ze tegen mij dat er naar boven kwam dat ze niet gelukkig meer is op haar werk. Het voelt niet goed meer. Ze mist de uitdaging en het geeft haar geen nieuwe energie.

 

Prima! Goed dat het naar boven komt. Als je dat gevoel te lang blijft onderdrukken, omdat je diep van binnen bang bent voor nieuwe dingen dan ga je uiteindelijk niet goed in je vel zitten. Je gevoel is een geleidingssysteem wat jou helpt om gelukkig te zijn, dus luister wat het jou wilt vertellen. Als je helder hebt wat dit gevoel is, dan kan je er actie op gaan ondernemen. Maak een keuze dat je er iets aan wilt doen en zet dan acties uit voor jezelf om dit te gaan verbeteren.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken, krijgt daar gratis tips voor en als je interesse hebt krijg je een aanbieding mee om samen te gaan werken middels een online programma of persoonlijke coaching! Je zit nergens aan vast 🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER om een donatie te geven.