Het zijn onzekere tijden nu. Je weet niet waar je goed aan doet, hoe alles gaat lopen en de wereld ziet er ineens heel anders uit. Je moet jezelf veilig houden. De toekomst die je voor ogen had kan ineens niet meer zo rooskleurig zijn. Door die zorgen en stress kan jij je ineens onzeker voelen.

Hoe ga je alles redden? Hoe gaat jouw leven eruit zien? Kan jij jezelf en jouw familie veilig houden? Dit zijn allemaal hele logische vragen, maar het gevaar hiervan is: is dat je er in kan blijven hangen.

Je staat met stress op. Je voelt je ineens onzeker op sommige momenten en daarna toch weer niet. Deze Flight or Fight modus brengt veel onrust en nog meer onzekerheden met zich mee. Het haalt jouw kracht, jouw energie en jouw levenslust als je hierin blijft hangen. Het zorgt ervoor dat jij je constant zorgen maakt en aan het piekeren bent.

Daarom heb ik nu 3 tips voor jou om jouw angsten, stress en zorgen los te laten. De laatste tip is misschien nog wel het belangrijkste!

 

1.Waar stress door komt. 

Stress komt door negatief denken en door jouw Ego. Het ego is er om jou veilig te houden. Vooral in dit soort turbulente tijden staat jouw ego sneller aan het roer dan jij boe of bah kunt zeggen. Je schiet daardoor in een automatische piloot. Dit is een overlevingsmechanisme. Het is niet erg als dit gebeurt, maar wel erg als je er in blijft hangen. Want dit mechanisme zorgt voor stress en angsten.

 

Daarbij wordt stress en angst gecreëerd in jouw hoofd. Het zijn negatieve gedachtes en situaties waar je naar luistert en die jij af blijft spelen als een oude grammofoon plaat. Daarom is het heel belangrijk om bewust te worden van het feit dat dit gebeurd. Ga weer wat meer momenten pakken dat je even na gaat wat je denkt en laat je gevoel er even zijn. Ga daarna wat anders leuks doen om uit die stress energie te stappen.

 

2.Één van de successleutels om jouw stress onder controle te krijgen. 

Meditatie! Mediteren is DE manier om jouw gedachten stil te leggen. Het enige wat je hoeft te doen met mediteren is je aandacht naar DIT moment te brengen en als je afdwaalt; weer je aandacht terug brengen. Meer dan dat hoef je niet te doen. Bij mediteren draait het er om dat jij bewust wordt van het moment dat je afgeleid bent en dan je aandacht weer terug brengt naar hetgeen wat je aan het doen bent.

 

Vaak hoor ik mensen zeggen: ik kan niet mediteren. Bullshit. Je kan alles. Als je maar graag genoeg wil. ‘Ik kan het niet’ is één van de meest voorkomende uitspraken die helemaal nergens op slaat. Je kan alles, alleen je zal even moeten oefenen voor je er goed in wordt. Zo werkt het met alles.

 

3. DÉ succestool om jouw stress NU om te draaien naar je goed voelen. 

Dit is de belangrijkste tip die je maar kunt krijgen! Veel stress wordt veroorzaakt door negatief denken. Jouw gedachten staan in verbinding met jouw gevoel en als je negatief denkt dan voel jij je ook negatief, angstig en stressvol.

Veel stress wordt veroorzaakt door negatief denken in ‘wat als’ situaties.

Bijvoorbeeld: wat als die persoon mij niet aardig vindt? Wat als ik mijn baan kwijt raak? Wat als mijn partner vreemd gaat? Wat als ik mezelf niet veilig kan houden?

Wat als.. Wat als.. Wat als…

Ons Ego is zo getraind om negatief te denken en overal het ergste van in te zien. Het wijst ons voortdurend op ‘gevaar’. Alleen is dit bullshit. Het brengt je nergens EN het haalt helemaal de kracht van jou als persoon weg! Wordt je bewust van wanneer jij negatief denkt in ‘wat als’ situaties en ga dan eens fantaseren over de positieve kanten van een ‘wat als’ situatie..

Stop vandaag nog met het negatief denken in een ‘wat als’ situatie. Train jezelf om het door te hebben wanneer je dit doet en draai het gelijk om naar iets positiefs.

Door deze tips toe te passen ga je meer alles meer vanuit liefde bekijken en zal je positief veranderen. Dat komt doordat jij meer controle krijgt over jouw gedachten en je gevoel. Stress, angsten en zorgen beginnen bij negatief denken. En dat beïnvloed jouw gevoel en je gedrag.

 

Pak vandaag nog die controle terug! Wil jij meer controle krijgen over je gedachtes en gevoel? Kijk dan eens naar het nieuwe VIP Membership. Groeien voor een lage prijs? Hell yeahh.. Klik HIER