Mindset is alles. Jouw denkwijze laat zien hoe jij in het leven staat. Hoe jij met jezelf omgaat. Wat voor mensen je om je heen laat. Hoe je relatie is. De buitenwereld in een spiegel van wat jij denkt. Dit heeft ook een effect op jouw relaties. Als jij positief denkt over je partner, dan zet je een goede energie uit. Mensen reageren daar bewust en onbewust op. In deze blog wil ik jou graag meer uitleggen over hoe belangrijk het is om bewust te zijn wat je denkt en zegt, want anders kan jij jezelf blijven saboteren in het leven.

 

Laten we een voorbeeld nemen. Stel dat jij denkt dat alle mannen onbetrouwbaar zijn. Je bent in het verleden pijn gedaan. Hebt een man gehad die vreemd is gegaan. En je hoorde het ook nog in je omgeving bij andere mensen.

 

Je denkwijze is dus negatief bij mannen. Wanneer jij een man zal ontmoeten is je eerste gedachten: die is toch niet te vertrouwen. En je zal op zoek gaan naar tekenen die dit zullen bevestigen. Vaak uit je dit ook nog eens bij een man. “Ik vind dat mannen niet te vertrouwen zijn” of “ik vertrouw mannen gewoon niet.”

 

Je plaatst dus een label op een man. En hoe vaker je dit label plaatst, hoe minder moeite hij voor je wil doen om te bewijzen dat hij wél te vertrouwen is. Ik zal je even uit je nachtmerrie halen: er zijn ook echt mannen die wel te vertrouwen zijn. Ik ken er genoeg.

 

Het is dus niet realistisch om te denken dat elke man niet te vertrouwen is. En dan ook nog eens elke man dat label te geven. Zo geef je niemand een eerlijke kans. En eigenlijk geef jij jezelf geen eerlijke kans om de relatie te krijgen waar je van droomt, want door deze denkwijze gooi jij bewust en onbewust een muur op. Je durft je niet kwetsbaar op te stellen. Die pijn controleert jouw leven.

 

En daarnaast volgen mensen ook de labels die wij aan hen geven. Of het nu een positief of negatief label is. Denk eens na. Wat is een positief ding dat mensen tegen jou zeggen? Als ze zeggen dat je altijd zo grappig bent. Dan zoek je naar meer manieren om nog grappiger te zijn.

 

Zo werkt het nou eenmaal bij mensen.

 

Dus wat je beter kan doen is het volgende… Natuurlijk mag je best laten merken dat je pijn bent gedaan in het verleden. En dat je voorzichtig bent, maar laat deze pijn niet jouw leven controleren. Als je met een man aan het daten bent en hij behandeld je goed, geef hem dan een compliment hiervoor.

 

“Ik vind het zo fijn dat je me behandeld als een gentlemen. Je geeft me zo steeds meer het gevoel dat je te vertrouwen bent. Dat waardeer ik echt aan je.”

 

Grote kans dat je deze man positieve feedback geeft. Je geeft hem het label dat hij wél te vertrouwen is en zo wilt hij steeds meer moeite voor je doen. Moeite om te bewijzen dat hij wél een goede man is waar jij je kwetsbaar op kan durven stellen.

 

Wanneer je weer gaat twijfelen, denk dan bij jezelf: jammer dan als hij niet te vertrouwen is. Als hij vreemd wilt gaan doet hij het toch wel. Ik hoef niet alles te controleren in mijn leven. Ga dit steeds vaker tegen jezelf zeggen. Durf gewoon op je gevoel te vertrouwen. En laat jezelf niet gek maken door het negatieve stemmetje in je hoofd.

 

Je trekt het gedrag aan in een man waar jouw mindset op gebaseerd is. Je gedachten zijn zo vele malen krachtiger dan je denkt. Je gedachten zenden een energie uit. Zit jij in een relatie waar je iets mist? Dan is jouw focus gericht op wat je mist en daar krijg je er nog meer van.

 

Probeer dus je focus je verleggen naar dingen die er wel goed gaan en daar ga je er meer van krijgen. Positief denken en naar goede punten zoeken is in het begin moeilijk, maar zie het als een spelletje. Jij kan andere gedachten kiezen. Wanneer je het steeds vaker gaat doen, dan zorg je ervoor dat je meer leuke situaties naar je toe trekt. Het is een aantrekkingskracht spel.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER