Deze laatste weken is het een thema van je kwetsbaar op durven stellen in je relatie. Durven te vertellen wat voor gevoelens er in je om gaan en hoe je erover denkt.

 

Een relatie is namelijk een spiegel van wat er in jou leeft. Stel nou dat jij je vroeger vaak alleen gevoelt hebt. En de liefde miste die jij nodig had. Of wanneer jij je gevoelens toonde en je kwetsbaar opstelde, er naar je gesnauwd werd. Dat je niet zo moest zeuren.

 

Grote kans dat er in je huidige relatie situaties voorkomen waarin dit gevoel getriggerd word. Vaak hebben we dit zelf niet eens door. Hierdoor blijft de situatie zich keer op keer herhalen en blijven er irritaties komen, doordat er niets uitgesproken wordt.

 

Het gaat allemaal om het bewust worden van je gevoelens. Wat leeft er in jou? Eerst moet jij je bewust worden van elke onzekerheden jij hebt in je relatie. Dat kan zijn dat je onzeker wordt wanneer je vriend je even geen aandacht geeft. Of dat je merkt dat er al een tijdje een gevoel in jou leeft, maar je dit niet durft te zeggen. Omdat je je niet kwetsbaar op durft te stellen.

 

Dat kan je onzekerheid triggeren. Je wordt dan jaloers, of reageert vanuit die pijn. Veel relaties gaan kapot aan onzekerheid of oude pijnen, die mensen vroeger mee gemaakt hebben. Omdat er niet goed over gepraat wordt en wij deze gevoelens maar blijven wegstoppen, tot de bom barst.

 

Toch blijft dit proces zich keer op keer herhalen. Tot jij je les eruit pakt. Tot jij naar je gevoelens gaat leren luisteren en erkent dat je eigenlijk diep van binnen iets in jezelf mist.

 

Dus wanneer jij ruzie hebt of onenigheid en je merkt dat het weer hetzelfde issue is. Keer dan eens naar binnen. Waarom wordt je zo boos? Wat leeft er in jou waar je niet naar luistert? Of wat je niet durft te uiten?

 

Hoe bewuster je hiervan wordt, hoe sneller je deze gevoelens een plekje kan geven. Want dat is het enige wat er eigenlijk moet gebeuren. Het uiten van je gevoelens. Wij hebben heel erg geleerd om niet naar onze gevoelens te luisteren, terwijl dit juist een proces is waardoor je beter in je vel gaat komen. Waardoor je relatie beter gaat worden. Durf dit stuk in jezelf aan te kijken en maak het bespreekbaar met de ander. Kwetsbaar opstellen en over je gevoelens praten is succes tip 1 voor een goede relatie. Je komt hierdoor weer dichter bij elkaar.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER