(Hierboven kan je de vlog bekijken of hieronder de blog lezen)

Hoe ik onzekerheid zie is als volgt: als een uitdaging. Iets waar je door kan groeien als persoon. Als je onzeker bent dan is dat een teken dat jij jouw mindset moet gaan veranderen. Het is een seintje dat je negatief kijkt naar iets of te lang vasthoudt aan iets wat niet meer goed voor jou is, maar vooral dat het een seintje is dat het tijd is te gaan werken aan persoonlijke ontwikkeling. Jouw onzekerheid gaat niet weg voordat je het aangekeken hebt. Het wordt vaak zelfs erger en erger als je denkt dat wegstoppen de oplossing is.

En ik spreek uit ervaring 😉

Wegstoppen is nooit de oplossing en dat gaat het ook nooit worden. Jouw gevoel is een strandbal. Wanneer je die strandbal onder water duwt en het daarna weer loslaat: dan komt het net zo hard weer naar boven. Zo werkt het ook met jouw gevoel.

Wat ik vaak zie is dat mensen zich schamen als ze onzeker zijn. Ik heb klanten die niet willen dat ik de naam bij mooie successen vermeld, omdat ze zich schamen. En dat respecteer ik, maar in feite is het nergens voor nodig. Onzekerheid is gewoon persoonlijke ontwikkeling. Tijd om bepaalde dingen aan te kijken. Om te gaan helen en om andere keuzes te gaan maken.

Toch wordt onzekerheid vaak weggeduwd door de maatschappij. Het wordt in het hokje gestopt van ‘niet goed’. Oohh jij bent onzeker. Nee dat moet ik niet hebben. Kan je wel eens horen. Als iemand niets doet met die onzekerheid en liever in de slachtoffer rol blijft hangen, dan snap ik het antwoord. Ik ben het er niet mee eens, maar ik snap het.

Maar wat nou als iemand wél iets doet aan die onzekerheid? En er zijn of haar kracht van aan het maken is? Dat is alleen maar positief punt en dat gaat iemand heel ver brengen. Dat heeft het mij namelijk ook gebracht. 

Stel nou dat jij coaching genomen hebt bij jouw onzekerheid. Je leert dat jouw gedachtes in verbinding staan met jouw gevoel en jouw gevoelens weer met je gedrag. Dus je begint je te realiseren dat alles start bij jouw mindset en dat wanneer jij je onzeker voelt, het alleen een seintje is dat je positiever mag gaan denken. Dat ben je stap voor stap aan het veranderen.

Dat is dan toch alleen maar een pluspunt? Iets waardoor je elke keer alleen maar vooruit gaat? En niet iets waar jij je voor hoeft te schamen?

Wij mensen moeten ons wat meer losmaken over wat andere mensen van ons kunnen denken. Ik had het vroeger ook, dus ik weet waar ik het over heb. Verschrikkelijk vond ik het om toe te geven dat ik onzeker was of dat mensen dat over me wisten. Ik hield het allemaal lekker binnen en zette een mooi masker op naar de buitenwereld. Ik deed me heel stoer voor, maar van binnen maakte ik me druk om alles.

Totdat de bom barstte en ik dat masker niet meer kon volhouden. Mijn lichaam ging in protest, doordat ik die gevoelens maar bleef wegstoppen. Het was een eindeloze stroom aan negatieve gedachtes in mijn hoofd en hierdoor belandde ik in een burnout. Mijn onzekerheid was toen sky high. Ik vond het verschrikkelijk als mensen erachter kwamen dat ik in een burnout zat. Het voelde als falen.

Nu ik erop terug kijk realiseer ik me dat het een klap van de man met de hamer was om in te laten zien dat hetgeen wat ik deed NIET werkte. Dat het me niet gelukkig maakte. Dat ik in persoonlijke ontwikkeling moest gaan investeren en meer moest kiezen voor mezelf. In dat proces kwam eigenlijk het belangrijkste naar boven:

Wat wil ik?
En durf daarvoor te kiezen! Leer schijt te krijgen aan wat andere mensen kunnen denken van je. Zorg eerst dat jouw batterij vol is, dat jij gelukkig bent en daarna komt de rest. Leer zelfvertrouwen krijgen en wordt de beste versie van jezelf hierdoor, elke keer weer! 

En dat werd mijn missie. Ik heb Grip gekregen op die Onzekerheid en dat wilde ik aan andere vrouwen gaan leren. Zelfvertrouwen hebben is namelijk zo’n fijn gevoel! Zelfvertrouwen hebben betekent namelijk dat jij je goed voelt. Je gelukkig voelt en dat je beter met uitdagingen omgaat als nooit tevoren, want het betekent namelijk NIET:

Dat je nooit meer voor uitdagingen komt te staan. Of dat dit proces van onzekerheid soms weer even naar voren komt. Dat komt het namelijk bij mij ook, maar in veel mindere mate. Ik herken het snel en kan het binnen een paar uur, zo niet een paar minuten weer omzetten. Ik gebruik mijn tools zelf elke dag en dat zorgt voor een magisch gevoel.

De sleutel tot succes is eigenlijk doorhebben wat het Ego precies is en wanneer het tegen je praat. Daar heb ik het meeste van geleerd. Zo heb ik er ook een spel van gemaakt. Als ik bijvoorbeeld een appje naar iemand stuur en mijn ego zegt: niet doen! Wat gaat die persoon van je denken? Ik merk die gedachte op. Denk bij mezelf: fuck it en ik druk expres op enter. Ik ga mijn ego geen controle over me laten nemen.

Of een ander voorbeeld. Ik had een wasje gedraaid en ik wilde het op balkon hangen. Het zonnetje scheen dus waarom niet. Gelijk popte er een gedachte op: wat als al je buren die was zien hangen? Wat zullen ze denken?

Ik moest er zelfs een beetje om lachen. Lekker boeiend wat ze denken en dat doe ik het juist. Als dat verontrustende ego stemmetje allemaal beren op de weg gaat zien, dan geef ik die beren stroop. Ik knuffel ze en ga precies datgene doen wat het stemmetje zegt om niet te doen.

Luister niet naar dat onzin stemmetje. Luister niet naar excuses. Het is gewoon een kleine trol in jouw hoofd die jou continue veilig probeert te houden. Die vindt niet dat jij in jezelf en in persoonlijke ontwikkeling moet investeren,. Die vindt niet dat jij stappen buiten je comfort zone moet maken, want dat is eng..

Als ik jou één advies mag geven vanuit deze blog: Luister NIET naar die lelijke trol in jouw hoofd!

Het motto van dit hele verhaal wat meerdere wendingen heeft gekregen: schaam je nooit voor jouw onzekerheid! Jouw onzekerheid is een kracht. En om dat zo te gaan zien dat je moeten gaan investeren in persoonlijke ontwikkeling en in kennis over onzekerheid, zodat jij de beste versie van jezelf neer kan gaan zetten. Laat jouw gevoelens er zijn. Laat het gaan. Veroordeel het nooit. Zet jouw vrouwelijke kracht in en ga die gevoelens helen. Dat is wat nodig is.

Als jij onzeker bent en dit door hebt is dat juist iets heel moois. Het betekent dat jij bewust bent van jouw gevoel en daarmee kan je het stap voor stap gaan verbeteren! Jij kan dat! En ik geloof in jou!

PS: Wil jij leren hoe jij van die Onzekerheid jouw kracht kan maken? Zodat jij je beter en gelukkiger gaat voelen als nooit tevoren? Schrijf je dan in voor de Gratis Online Training via onderstaande link. Je krijgt dé 4 geheimen mee voor Grip op jouw Onzekerheid. Al veel vrouwen zijn je voor gegaan en hebben mooie stappen gemaakt door deze training te volgen. En spoiler alert: Ook jij kan dat! 

Meld je hier gratis aan: https://mailchi.mp/e710547df2d1/gratis-online-training

PS2: Of ben jij klaar om nu next level te gaan in jouw zelfvertrouwen? Om het niet langer alleen te doen, maar wil je leren en groeien in een community en persoonlijke coaching krijgen? Zodat je helemaal zeker weet dat je de juiste stappen zet? Kijk dan eens naar deze tijdelijke aanbieding op het online coachings programma: 
https://www.mindandfeeling.nl/5-stappen-grip-onzekerheid/