Mijn grootste les in onzeker zijn en je gevoelens leren masteren is: dat jouw onzekere gevoel er MAG zijn. Je hoeft niet perfect te zijn of alles gelijk in één keer goed te doen. Of ALTIJD maar zelfvertrouwen hebben. Dat is niet realistisch. Wij leven in een wereld vol contrast. Negatief en positief. En die gevoelens leven ook in ons. Nu wil ik het niet gauw bestempelen als ‘negatief’. Dat klinkt zo zwaar, maar het is een term wat iedereen begrijpt.

 

Maar er zijn wel twee basis gevoelens die in ons leven. Die basis gevoelens zijn Angst en Liefde. Diep van binnen is onzekerheid gewoon angst. Het is een angst om niet goed genoeg te zijn. Angst om iets te verliezen of door de jaren heen heb je zo veel mee gemaakt, dat er een angst is om niet meer op jezelf en jouw gevoel te durven vertrouwen.

 

Ook ik krijg één keer in de zo veel tijd te maken met een nieuwe diepte van mijn onzekerheid. Dan komen er weer oude gedachtes/overtuigingen omhoog. Negatieve gedachten waar ik vroeger naar leefde. Door alles wat ik mee gemaakt heb, kan er soms nog wel wat ‘rotzooi’ omhoog komen. En dat is helemaal niet erg. Tegenwoordig zie ik het als een uitnodiging om een nieuw level van mijn Zelfvertrouwen in te gaan.

 

Zelfs in mijn business loop ik soms nog tegen een spreekwoordelijke muur op. De muur van: wie zit er nou op mij te wachten? Ik merk dat ik soms even vast kan lopen op die gedachten, maar ik blijf er niet meer in hangen. Vroeger wel, nu niet meer. Nu merk ik ze alleen op. En daarna ga ik ze omzetten, want je gaat elke keer een nieuw level van jouw Onzekerheid vs Zelfvertrouwen aankijken wat weer geheeld mag worden.

 

Vaak neem ik een paar dagen rust in mijn business en in mijn leven als ik merk dat ik tegen die muur aanloop. Tijd voor jezelf nemen is heel belangrijk in dit proces. Hoe dieper jij het aan kan kijken, hoe minder erg het naar boven komt volgende keer. Het belangrijkste van het aankijken van die gedachtes is dat je echt even voelt wat het met je doet. Daarvoor kan je verschillende helingstechnieken gebruiken. Durf na te gaan waar je onzeker van wordt. Het heeft vaak de boodschap dat je iets NIET wilt. Dat kan zijn een gedachten, een situatie waar je nu in zit of iemand die jou een onzeker gevoel geeft.

 

Bedenk dan altijd bij jezelf: wat maakt mij onzeker? Wat denk ik over deze situatie?

 

Zo had ik laatst ook even rust genomen. Rust van alles, omdat ik merkte dat mijn onzekerheid weer op kwam spelen. Ik voel dat ik dan behoefte aan rust heb en minder in mijn kracht sta als normaal. Ik neem dan wat meer tijd voor mezelf. Ga wat meer de natuur in en voel dan echt even waarom ik dan zo onzeker ben. Wat ik daaruit haalde is dat ik merkte dat ik mijn dromen opzij aan het zetten was door mijn onzekerheid.

 

Ik heb al een enige tijd het verlangen om mijn pad van onzeker meisje naar powervrouw in een boek te gieten. Al 3 kwart van het boek had ik in word getypt, maar elke keer kwam de gedachten in mijn hoofd op: wie zit er nou op mij te wachten? En ik kon twee dingen doen. Naar deze gedachten luisteren of mijn gevoel gaan volgen.

 

En toen ik mijn boek door begon te lezen, veranderde deze gedachten. Ik dacht: hé er zitten eigenlijk best veel waardevolle lessen in. De lessen die mij hebben laten groeien. Laten inzien waar ik nog onzeker in was en waar al niet meer. Dit boek heb ik een jaar geleden geschreven na de break van mijn relatie. En nu, een jaar later, ben ik weer enorm gegroeid. Je blijft altijd groeien, als je het aandurft. Verandering is het enige constante. Durf je over te geven. Niet altijd de controlefreak te spelen.

 

Mijn gedachten begonnen om te draaien. Ik dacht: ja er zitten mensen op mij te wachten. Er zijn mensen onzeker. En die mensen wil ik helpen. Die kan ik helpen! Ik heb dit pad niet voor niets bewandeld. Ik ga het doen! Ik ga mezelf neerzetten om andere vrouwen te helpen.

 

Zo ben ik mijn onzekerheid om gaan zetten. Bewust worden ervan. Onderzoeken en omzetten. Het mag er allemaal zijn. Duw het niet weg, maar kijk het aan. Op deze manier neem jij jezelf serieus en accepteer jij jezelf. Wat voor gevoel dat ook is.

 

Achter elk onzeker gevoel schuilt een verlangen. Wanneer je dat verlangen (wens) naar boven kan halen dan kan je stapjes in een nieuwe richting gaan zetten.

 

Duw het gevoel niet weg, want het wilt jou altijd iets vertellen. Het geeft je aan waar je nog kan groeien! Herken de leugen die jij jezelf verteld, want achter die onzekerheid/angst schuilt altijd weer potentie. Geef het de ruimte. Laat het los en vertel jezelf een ander verhaal. Je kan hier een blog vinden hoe je negatieve gedachten om kan zetten.

 

You can do this!

 

Wil jij graag grip krijgen op onzekerheid? Kijk dan eens naar het nieuwe VIP Membership. Groeien voor een lage prijs? Hell yeahh.. Klik HIER