Dit is een (spirituele) levensles die mij enorm geholpen heeft om met meer Zelfvertrouwen door het leven te gaan. Dit is de nummer 1 levensles die je kan masteren, als jij je gelukkiger wilt voelen in het leven en het gevoel wilt hebben dat je ECHT leeft.

 

Als je aan verandering durft toe te geven, dan zal het leven veel gemakkelijker voor je aan gaan voelen. Dan zal je durven loslaten waar nodig en mee varen op de stroming van het leven. Ja dat kan wat zweverig klinken, maar dat is wel wat er dan gebeurd. Je komt in een heerlijke flow van het leven.

 

Vanuit ons ego zijn we gewend om vast te houden aan bepaalde situaties, mensen, gedachten, spullen, omdat dit ons ooit iets gebracht heeft. We houden er aan vast omdat het veilig voelt. Het is wat we kennen. En juist het loslaten is eng, want je maakt ruimte voor iets anders. En ‘iets anders’ is onbekend. Spannend. Je weet nooit wat ervoor in de plek komt.

 

Toch is verandering onvermijdelijk

 

Je kan het niet uit de weg gaan. Hoe hard je ook je best doet. Des te harder jij je best doet om verandering tegen te gaan, hoe zwaarder alles aan gaat voelen voor je. En hoe langer je daarmee doorgaat hoe minder lekker jij in je vel gaat zitten.

 

Als ik één ding geleerd heb van het leven is het: om verandering te omarmen. Kijk maar eens naar jouw leven. Hoeveel is er veranderd in een jaar? Misschien heb je een nieuwe woonplek, nieuwe collega’s, nieuwe mindset, nieuwe vrienden, nieuwe liefde.

 

Of misschien is er helemaal niets veranderd, maar voel jij je dan wel op en top gelukkig? Als er niets veranderd is, merk je dan niet aan jezelf dat je toe bent aan nieuwe dingen? Nieuwe energie, nieuwe ideeën, nieuwe hobby of iets anders totaal nieuws?

 

Jouw gevoel geeft nu al JA aan

 

Wanneer je verandering tegengaat ga je merken dat je gefrustreerd wordt. Dat het leven gaat aanvoelen als een strijd. Terwijl het leven juist aan hoort te voelen als een speelparadijs, want dat is het in feite ook.

 

Je mag altijd opnieuw kiezen en je kan het nooit ‘fout’ doen. Ook dat is weer een verhaal wat het ego je verteld, maar wat totale bullshit is. Het begint allemaal bij je mindset. Wanneer jij negatief denkt over veranderingen, dan zal jij je er tegen gaan verzetten. Maar wanneer je positief denkt over veranderingen, dan zal alles veel makkelijker en lichter gaan aanvoelen. Je waait met alles mee en ziet wel hoe alles gaat.

 

Vroeger dacht ik heel negatief over veranderingen en over het leven. Ik dacht dat veranderingen kut waren, dat het er nooit beter op werd en dat het leven altijd tegen me was. Door deze mindset voelde elke dag als een strijd. Het voelde zwaar…

 

Tot ik leerde dat alles in het leven mindset was

 

Ik geloof daar heilig in. En dat is niet zomaar iets wat ik roep. Ik heb het aan de eerste hand mogen ontdekken. Ik begon mijn mindset/mijn gedachten positief te veranderen als het ging om het onderwerp: veranderingen.

 

Wanneer ik merkte dat er een verandering aan kwam of dat ik er midden in zat. Dan zei ik tegen mijzelf: veranderingen zorgen ervoor dat het beter wordt. Dat er een betere deur open gaat. Ik geef me over aan het leven en ik zie wel wat er gebeurd. Ik vertrouw er op dat alles goed komt.

 

Dit herhaalde ik elke keer tegen mezelf. Op deze manier begonnen mijn gedachten naar positieve dingen te zoeken tijdens veranderingen en zowaar begon ik te merken dat het er inderdaad ALTIJD beter op werd. Na elke verandering leerde ik iets, liet ik los wat niet meer goed voelde en dan ging er een betere en leukere deur open. Ik gaf me over aan het leven en liet daarbij ook dingen los. Lees hier waarom ook loslaten goed voor je persoonlijke groei is.

 

Als je een positieve mindset aanneemt dan voelt het leven niet alleen lichter aan, maar voel jij ook stukken beter, gelukkiger en lichter! 

 

Als je het in de hele diepe kern bekijkt dan heb je het NODIG om verandering aan te brengen in je leven. Wij mensen draaien het beste op nieuwe dingen. Ja het is spannend, maar juist DAT is het gevoel waar je voor leeft. Je leert iets nieuws als je nieuwe dingen toe laat in je leven. Het geeft je nieuwe energie. Precies DE energie die je nodig hebt om het gevoel te hebben dat je ECHT leeft.

 

Dus denk eens na bij jezelf. Waar hou jij verandering nog tegen? Waar kan je iets los laten, zodat je iets nieuws kan verwelkomen in jouw leven?

 

En bedenk bij elke actie die je neemt tijdens een verandering: Maakt dit mij echt gelukkig? Wordt ik blij van deze keuze? Als dat JA is ga er dan mee door. Voelt het zwaar? Stop er dan mee en maak een nieuwe keuze. Door deze vragen te stellen ga je meer connectie met jezelf maken en zullen je keuzes steeds meer gebaseerd zijn op wat jij ECHT wilt.

 

You can do this! 

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken, krijgt daar gratis tips voor en als je interesse hebt krijg je een aanbieding mee om samen te gaan werken middels een online programma of persoonlijke coaching! Je zit nergens aan vast 🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER om een donatie te geven.