In mijn sessies met klanten, maar ook in de gratis sessies die ik aanbied merk ik dat veel vrouwen vragen hebben over gevoelens. In deze blog ga je leren hoe je de controle krijgt over jouw gevoel. Laat situaties, mensen of gedachtes niet langer de controle hebben. Zonder actie ga je niet veranderen, dus doe écht wat met de tips die je mee krijgt. Je gaat beloond worden voor de moeite die je er in stopt!

Maak weer contact met jouw gevoel
Door alles wat er in jouw leven gebeurd kan zijn ben je vanuit je hoofd gaan leven. Je hebt een spreekwoordelijke muur opstaan en leeft een soort automatische piloot. Volgens wetenschappers heb je zo’n veertig- tot zestigduizend gedachtes per dag. Dat is enorm veel. Juist wanneer je op een automatische piloot leeft betekent dit dat je voortdurend naar die eindeloze stroom gedachtes aan het luisteren bent. Dat maakt je erg moe, want het zijn meer negatieve gedachtes dan positieve. Als je die muur wil afbreken en van die automatische piloot af wil gaan zal je moeten starten met weer contact maken met jouw gevoel.

Dat kan je doen door elke keer een moment te nemen en na te gaan wat je NU voelt. Hoe voel ik me nu? En laat elk gevoel er gewoon zijn. Er is geen goed of slecht. Elk gevoel mag er zijn.

 

Jouw gevoel is een signaal
Stel nou dat er iets gebeurd tussen jou en een geliefde. Je kan veel gevoelens hierbij krijgen. Afwijzing, ongemak, woede, frustratie, pijn, eenzaamheid. Kijk eens naar wat je voelt. Het is niet negatief dat jij deze gevoelens hebt. Het betekent juist een signaal dat je iets moet gaan veranderen. Dat je de controle terug moet gaan pakken, want anders ga je naar een staat van over-analyseren. Dan gaat het van kwaad tot erger.

Dus stap één is: bekijk jouw gevoel. Stap nummer twee is: wat is de boodschap erachter? Wil jij je geliefd voelen, gewaardeerd of gehoord? En dan stap nummer drie is actie. Dat kan het bespreken ervan zijn of de volgende tip toepassen..

 

Verander jouw gedachten over de situatie
Voordat je een gevoel hebt gaat er een gedachte aan vooraf. Dit is nou eenmaal hoe het werkt. Ga eens na wat je dacht. En verander dan die gedachte. Elke situatie is neutraal, maar zijn jouw gedachten (jouw ego als het ware) die er een oordeel op plaatst. Iets is goed of fout in jouw hoofd. Wanneer je het in het hokje ‘fout’ plaatst dan geeft jouw Ego je elke keer weer die gedachte terug dat het niet goed is dat het gebeurd. Het wordt veroordelend. Dat blijf je constant afspelen in jouw hoofd en daardoor wordt het groter en groter. Tot de bom barst..

In DEZE video leer je hoe je grip kan krijgen op negatieve gedachten.

 

Wacht niet tot de bom barst  
Dit maakt meer kapot dan je lief is. Jij kan jouw gevoel zien als een strandbal. Als je dat onder water blijft duwen en je laat het los, dan uiteindelijk komt het net zo hard weer naar boven. Dat gebeurd ook met jouw gevoel als je er niet naar probeert te luisteren. We zijn gewend om het weg te stoppen, omdat we niet geleerd hebben om ermee om te gaan. Het is logisch, maar niet handig.

Het enige wat je hoeft te doen is te kijken wat de boodschap ervan is en actie hierop te ondernemen. Dan hoef je niet te wachten tot de bom barst. Noem het ook niet meer een negatief gevoel, maar noem het een boodschap of een actie-gevoel. Neem jouw gevoelens serieus. Je kan ook een moment nemen om soms alles even te laten gaan. Daarna zal jij je ook weer beter voelen.

 

Dit zijn de basis stappen hoe jij de controle krijgt over jouw gevoel. Zou je graag meer controle over jouw gevoel willen krijgen? Kijk dan eens naar het nieuwe VIP Membership. Groeien voor een lage prijs? Hell yeahh.. Klik HIER