Soms heb ik klanten waar onzekerheid heel diep geworteld zit. Waar we echt even moeten knallen om het om te zetten naar zelfvertrouwen. Maar soms heb ik ook klanten waar onzekerheid naar boven komt, omdat er een les in zit. Zo merk ik dat de laatste tijd ook bij mezelf.

 

We hebben geleerd om onze gevoelens weg te stoppen. Vooral als het gevoelens zijn die bestempeld worden als negatief. Nu heb ik ook moeten leren dat er geen negatieve gevoelens zijn. Ja het voelt misschien wat minder fijn aan, maar in dat gevoel zit één van de wijste lessen die je kan leren. Het geeft je aan wat je niet wilt. En hierdoor krijg je duidelijk wat je wél wilt.

 

Dan moet je dit gevoel wel aan durven kijken, maar zoals ik zei hebben we geleerd om gevoelens weg te stoppen. Vooral gevoelens die ‘negatief’ voor ons zijn. We weten niet hoe we ermee om moeten gaan. Dus doen we wat we kennen. Neem één ding van mij aan. Elk gevoel mag er zijn! Stop het nooit weg, want ooit komt het weer naar boven.

 

Zo was ik laatst met een man aan het daten. Beetje bij beetje liet ik hem wat meer toe in mijn leven. Ik begon hem leuk te vinden, maar ik merkte ook dat mijn onzekerheid maximaal aanwezig was. Mijn onzekerheid zat er voornamelijk in dat ik twijfelde of hij mij wel leuk vond. Ik begon excuses te maken in mijn hoofd dat het aan mij lag. Dat ik mijn gedachten moest veranderen.

 

Dus begon ik mijn tips toe te passen. Ik veranderde mijn gedachten over mijzelf. Dat leek te werken, maar toch bleef die onzekerheid elke keer weer komen. Ik probeerde van alles en kon het redelijk onder controle houden. Tot ik eens met mijn neus op de feiten gedrukt werd.

 

Deze onzekerheid is er niet voor niets. Ik moest het niet weg stoppen, maar aankijken. Zo nam ik elke keer een moment om mijn onzekerheid echt te voelen. Ik deed mijn ogen dicht. Voelde waar het gevoel zat en ging ermee in gesprek.

 

Hoe gek dit ook mag klinken. Ik vroeg aan mezelf: waarom ben ik zo onzeker? Wat wil dit gevoel mij vertellen? En het eerste wat ik me opkwam is: Loslaten. Laat deze persoon los. He’s not good for you. En dat kwam elke keer weer naar boven.

 

Ik kreeg steeds meer tekenen op mijn pad dat ik deze persoon los moest laten. Dat mijn onzekerheid een teken was dat ik nog een dieper laagje mocht helen van mijzelf. Dat was gebeurd. En nu weer verder. Sommige mensen zijn niet bestemd om in je leven te blijven. Ze geven je een les mee.

 

En dat was bij mij nog meer mijn onzekerheid aankijken. Er nog meer naar luisteren. Niet weg stoppen. Ik liet deze persoon los en niet snel daarna voelde ik mij weer zoals daarvoor. Maar nog beter. Een nog betere Tess. Ik voelde meer vreugde. Meer geluk. Meer kracht. Ik heb een deel van mezelf mogen aankijken en daar ben ik deze persoon erg dankbaar voor! Ik ben er nog krachtiger uitgekomen.

 

Zo zie ik dat de laatste tijd ook bij mijn klanten. Ik geef ze alle tools mee die succes met zich mee brengen. Soms zit de grootste succes sleutel in de onzekerheid aankijken. Wat wilt het jou vertellen? Waar luister je nu nog niet naar?

 

En vaak stuiten ze dan op een situatie of een persoon, waar ze te lang aan vast gehouden hebben uit angst. Of uit iets anders. En wanneer ze de kracht gevonden hebben om los te laten, voelen ze zich 10 keer beter. Gelukkiger. Speelser. Niet meer zo onzeker. Vrolijker en genieten ze meer van het leven.

 

Niet alleen heb ik dit zelf mogen ervaren, maar zie ik dit ook om mij heen. Luister naar je onzekerheid. Wat wilt het jou vertellen? Wat voor boodschap heeft het? Is het de bedoeling dat je een gedachten gaat veranderen? Een persoon of situatie los moet gaan laten om te groeien?

 

Dus voel jij je onzeker? Durf ernaar te kijken. Stop het niet weg! Want juist in dit soort situaties zit een hele mooie les.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER