Laatst was ik op een feestje. Zal je wel denken, heb je haar weer met die feestjes… maar het geeft altijd weer stof voor een blog! Het ging over de keuzes die je maakt in het leven en dat sommige mensen geen fijne opvoeding gehad hebben, maar dit toch doorgeven aan hun kinderen. Dan heb je in mijn ogen een hele mooie kans gemist om een ander pad in te slaan en die cirkel te doorbreken. Geen enkel gezin is perfect, begrijp me niet verkeerd, iedereen heeft wel iets… Toch zette me dit wel aan het denken. Ik ken genoeg mensen die wel de cirkel doorbreken, maar ook genoeg die het niet doen. Waarom is dat eigenlijk? En daar werd het door de kamer geroepen: dan heb je niet bewust geleefd!

 

Ja bewust leven daar is het weer… In mijn vorige blog: http://mindandfeeling.nl/negatieve-gedachten-veranderen heb ik daar ook een stukje over geschreven. Toch wil ik er wat meer aan schrijfmateriaal aan wijden. Want wat is het nou precies?

 

Zelf ben ik een denker en vind het heerlijk om de hele dag in mijn fantasiewereld te leven. De tv staat wel eens aan, maar kijken doe ik niet. Ik zit dan in mijn wereld en vermaak me prima. Ik lach dagelijks om mezelf en mijn onhandigheid. Als ik iemand een schunnige opmerking hoor maken in de rij bij de kassa, schiet mijn fantasie en dirty thinking aan als een Bugatti Veyron wanneer je gas geeft. Heerlijk! Maar ook ik moet soms weer even een stap terug nemen in de echte wereld.

 

Bewust leven betekend dat je in het hier en nu leeft. Dat je niet op de automatische piloot het leven door maakt en echt je ogen opent naar de wereld. Dat je de mooie momenten ziet en hiervan geniet. Zoals genieten van een mooie bloem onderweg, of iemand die naar je lacht, een vriendin die vraagt hoe het met je gaat. Het zit in de kleine dingen van het leven! Door hier bewust mee om te gaan en niet alle dingen vanzelfsprekend te nemen, ga je meer waardering krijgen voor mooie momenten. Ook ga je meer bewustere keuzes maken, luisteren naar je gevoel, innerlijke rust en vrijheid ervaren, leven vanuit je hart… Om zo maar even een paar voorbeelden te noemen. Het klinkt misschien gemakkelijk, maar ik daag je graag uit om er eens mee te starten. Jouw ego zal je ervan proberen te weerhouden om bewust te leven. Hierover zal ik je binnenkort meer vertellen!

 

Bewust leven

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER