In een eerder blog, mijn-geheim-hoe-jij-jouw-dromen-waar-kunt-maken, heb ik benoemd hoe belangrijk het is om je dromen te volgen. Daarbij heb ik niet benoemd dat je ook de controle los moet laten en je niet moet laten leiden door je angsten. En ohhh wat ben ik een control freak in sommige dingen. Ik zeg dat ik het volle vertrouwen heb in mij en mijn bedrijf, maar toch voer ik een plan de campagne uit om ergens op terug te kunnen vallen. Ik hoor je denken: “dat is toch logisch”, maar vertrouw je dan wel volledig op jezelf en je kunde, als je een plan B maakt? Ik ben erachter gekomen dat het antwoord daar glashard NEE op is…

 

Sommige stappen in je leven zet je vanuit angst. Bovenstaand voorbeeld is er 1 van. Ik zeg vaak tegen mensen dat je risico’s moet nemen in het leven. Dat is lekker makkelijk gezegd voor mij als ik veilig op mijn bootje in de stille zee vaar. Hypocriet, dacht ik bij mezelf. Ook ik zette sommige stappen uit angst. Daar heb ik mezelf mee geconfronteerd, de strijd mee aan gegaan en ben er enorm veel van gegroeid. Een heerlijk gevoel van euforie en vrijheid geeft het… Alsof je op een soort roze wolk zit en net 3 blikjes Redbull gedronken hebt. Kippenvel kreeg ik ervan!

 

Angsten

 

Angst begint bij een gedachte, loopt uit naar een gevoel en eindigt in gedrag. Hoe gaat de toekomst lopen? Wat gaat er komen? Ben ik wel goed genoeg? Moet ik die stap nou wel zetten, want wat als? Stel dat ik het doe en dat het helemaal fout loopt? Het gevoel van angst is nooit fijn, maar je gedrag ernaar blijven aanpassen ook niet. Je leeft namelijk nooit echt optimaal als je er gehoor aan blijft geven. Je angsten weerhouden je van datgene wat je echt gelukkig maakt. Laat je angst niet de overhand krijgen.

 

Als je niet weet waar je moet beginnen, doe het dan ook niet alleen. Zoek de juiste begeleiding. Soms denk je namelijk dat je weet waar je angst vandaan komt, maar na gericht onderzoek kan het een hele andere reden hebben. Het kan ook veel dieper zitten dan je zelf denkt. Ik daag je daarom graag uit om ook als persoon te groeien. Om eens te kijken wat er aan de andere kant van je angst ligt. Een gelukkig gevoel? Meer wat je echt wilt? Ik help je hier natuurlijk graag bij! Ook ik ben uit mijn comfort zone gestapt en ben gaan staan voor wat ik echt wilde. Wat mij echt gelukkig maakt.

 

“Leave all of your fears behind and do what makes you happy”

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER