Ik krijg veel de vraag over hoe ik het voor elkaar krijg om elke dag een positief gevoel te hebben? Of zo te stralen van zelfvertrouwen? Hierbij mijn 6 tips die ik met liefde met jou deel. Hoe ook jij een positief gevoel kunt hebben.

 

Als je zelfvertrouwen wilt en een positief gevoel, is het super belangrijk om een vaste structuur te hebben. Vaste rituelen. Rituelen klinkt wel erg indiaans. Ik sta niet bij een Tipi te dansen en rooksignalen af te geven, maar ik heb er even geen ander woord voor. Er zit namelijk een kracht in rituelen. Als je het elke dag doet, dag in dag uit, dan krijg je toegang tot je volle potentie. Tot de kracht die er van binnen in jou zit. Het (zelf)vertrouwen. Ik neem je wat mee in mijn rituelen:

 

Affirmaties

’S ochtends sta ik om 7 uur op en ga ik tijdens het joggen positieve zinnen tegen mijzelf zeggen. Dit zijn zinnen die mij kracht geven. Zoals: het gaat een fantastische dag worden. Ik kan het! Ik ben goed in wat ik doe! Ik ben trots op mijzelf. Deze zinnen geven voor mij een goed gevoel af. Daarmee start ik mijn dag positief. En hoe vaker ik dit doe, hoe meer ik er in geloof.

 

Mediteren

Ik train mijn gedachten en mijn gevoel door elke dag te mediteren. Ik probeer elke dag mijn aandacht terug te brengen naar DIT moment. Hier zit juist de kracht in. Hierdoor leg ik mijn gedachten stil. Hiermee kom ik tot mijn volle potentie. Er staat hier een gratis meditatie voor je, als je wilt oefenen.

 

Stellen van vragen

Bij alles wat ik doe stel ik mijzelf de vraag: voelt dit goed voor mij? Als het antwoord nee is, dan stop ik ermee. Dat is geen opgeven, maar leren aanvoelen of het jou energie geeft of je energie opslokt. Hierdoor kom ik steeds sneller tot een positief gevoel in mijzelf. Kom ik lekkerder in mijn vel, want ik neem geen genoegen meer met minder. Ik neem geen genoegen meer met dingen, situaties of mensen waar ik geen goed gevoel bij heb.

 

Boek lezen voor inspiratie

Boeken lezen is heel belangrijk. Ik lees elke dag wel een hoofdstuk in een boek over ondernemen. Of over zelfvertrouwen. Of over iets anders. Elke dag voed ik mijn ‘mind’ met nieuwe informatie. Of kijk ik inspiratie filmpjes. Groei en beweging zit in mensen. Hoe meer je dit stimuleert, hoe beter jij in je kracht gaat komen. Het enige constante is verandering in ons leven. Accepteer dit en je groeit gemakkelijk mee.

 

Sporten

Je lichaam hoort in beweging te zijn. Wij zijn niet gemaakt om de hele dag voor de tv te hangen. Of op een werkplek voor de pc te hangen. Hierdoor kunnen je emoties en gevoelens geen enkele kant op. Beweeg elke dag minimaal een half uur en je gaat al verandering merken. Liefst nog in de natuur. Elk lichaam heeft dit nodig. Het is goed om je emoties los te laten. Een soort uitlaatklep.

 

Accepteren van je gevoel 

Dit is de allerbelangrijkste! Het voelen van je gevoelens. Niet wegstoppen als je iets vervelends voelt, maar ook dit accepteren. Ook de ‘negatieve’ gevoelens, moet je de ruimte geven. Die mogen er zijn. Je hoeft ze alleen maar even te ‘voelen’. Je aandacht ernaar te brengen en te zeggen: ik accepteer dat je er bent. Hiermee geef je ze de ruimte. Wij hebben geleerd om onze gevoelens weg te stoppen, maar hierdoor komen ze 10 keer zo hard terug.

 

Dit zijn 6 rituelen die ik hanteer om goed in mijn vel te zitten. Om een positief gevoel te hebben. Die vol te houden en daarmee stralend over straat te gaan. Het hoeven geen grote dingen te zijn die jij kan doen om je ook zo te voelen. Het zijn juist de kleine stapjes, die DE verandering teweeg brengt.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER