Wat ik met een ‘vol hoofd’ bedoel is dat wanneer je het heel druk hebt in je leven en er zijn veel vervelende dingen gaande, dan schiet je automatisch in je overlevingsmechanisme. Je past je aan. Je vindt een manier om te overleven. Je gaat dan in plaats van uit je gevoel, vanuit je hoofd leven. je gedachten, je ego eigenlijk, neem het over zodat je de situaties die je mee maakt niet zo erg hoeft te voelen. Alles schiet dan een beetje langs je heen.

 

Je hebt als het ware een soort muur om je heen geplaatst. Je sluit je dan af en je kan je terug gaan trekken. Dit proces hoort erbij. Iedereen maakt het wel eens mee. Alleen soms kan je in deze ‘state of mind’ blijven hangen. Hierdoor kan je het hele leven op een automatische piloot door gaan maken.

 

Mensen kunnen dan tegen je zeggen dat je kil, afstandelijk of koel overkomt. Je hebt ook wat minder zin om dingen te doen. Je hebt het gevoel een vol hoofd te hebben. Het liefst trek jij je terug en hebt even niemand om je heen. Dat mag, maar niet te lang. Eigenlijk vindt dit proces plaats omdat je van binnen nog van alles aan het verwerken ben. Of weg aan het stoppen. Je laat je leiden door je hoofd/gedachten.

 

Hoe kan je dit weer om gaan zetten? En weer in balans gaan komen?

 

Want daar gaat het eigenlijk om. In balans zijn met je hoofd en je lichaam. Weer durven te gaan voelen. Stel jezelf eens bovenstaande vragen en kijk wat er voor antwoord naar boven komt. Als dat nog moeilijk voor je is, heb ik hier een paar tips om je weer wat meer naar je gevoel te kunnen gaan luisteren. En weer beter in je vel te komen.

 

Tip 1: Is bewust worden van dat je dit doet. In je overlevingsmechanisme schieten. Zoals ik zei is het niet erg om er even in te blijven hangen, maar laat dit niet te lang duren. Zo had ik er vroeger een handje van om hier weken in te blijven hangen. Je schiet er niks mee op en je gaat je er alleen maar slechter door voelen. Verder van jezelf en je gevoel afstaan.

 

Tip 2: Mediteren werkt heel goed om de rust weer in jezelf op te gaan zoeken. Die rust is er namelijk altijd, maar je gedachten hebben de overhand gekregen. Daarom kan je het gevoel hebben dat je een ‘vol hoofd’ hebt.

 

Tip 3: Daarna werkt het ook goed om tijdens het wandelen of boodschappen doen, even je hele lichaam te scannen. Van top tot teen. Heel je lichaam scannen en voelen. Zo leg je ook even die gedachten stil.

 

Tip 4: Ga meer dingen doen die je leuk vindt om te doen. Waar je energie van krijgt. Ga die batterij eens opladen met dingen die JIJ leuk vindt om te doen. Zet jezelf eens op nummer 1. Zo ga je meer liefde aan jezelf geven. Dat heb je nodig om ook alles een plekje te kunnen geven.

 

Tip 5: Stel jezelf steeds meer de vraag: Hoe voel ik me? Zegt mijn gevoel bij deze keuze? Ook zo kan jij weer wat meer in balans komen, want je geeft je gevoelens de ruimte om er te zijn. Wat er ook in je omgaat, er is geen goed of slecht. Ook ‘vervelende’ gevoelens mogen er zijn.

 

Tip 6: Ook is het erg belangrijk om over je gevoelens te praten met iemand. Het niet blijven opkroppen wat er allemaal in jou speelt. Je hoeft het niet alleen te doen. Je mag best om hulp vragen! Zo ga jij je namelijk stapje voor stapje weer kwetsbaar op stellen. Weer connectie maken met mensen en het leven. Uit die kluizenaarsmodes. Dit is goed voor het verwerken.

 

Ik hoop dat het zo logisch mogelijk uit heb kunnen leggen. Dit onderwerp speelt zich de laatste tijd vaak af, dus leek een blog mij wel handig om jou verder te helpen. Als er vragen zijn, stel ze gerust! Ik beantwoord ze met liefde.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER