Je gelukkig voelen… Ik hoef je niet te vertellen dat je gelukkige gevoel van binnenuit komt. Niet van de buitenwereld. Niet van complimenten, niet van spullen, maar van binnen. Natuurlijk geeft dit even een fijn gevoel, maar het houdt niet lang aan. Wat kan jij doen om je gelukkig te voelen zeg je? Die 5 tips geef ik jou met alle liefde!

 

#1. Maak een lijstje

Lijstjes, ik houd ervan! Maak een lijstje met dingen waar jij gelukkig van wordt. Schrijf dat op en doe sowieso elke dag iets van het lijstje. Door alle verantwoordelijkheden en drukte gedurende je dag, vergeten we vaak iets leuks voor onszelf te doen. We worden opgeslokt door een drukke agenda. Dat haalt juist jouw geluksgevoel weg.

 

#2. Wordt je bewust van je gedachten

Je gedachten staan in verbinding met je gevoel. Je gevoel is een geweldige graadmeter voor wat jij denkt. Als jij elke dag, bewust of onbewust, denkt: ik ben niet gelukkig. Dan kan ik jou nu op een presenteerblaadje geven dat jij je inderdaad niet gelukkig voelt. Draai het om en zeg vaker tegen jezelf: Ik ben gelukkig. En voel ook echt wat die zin met je doet.

 

#3. Wees dankbaar

Door dankbaar te zijn voor alle dingen die je al hebt in je leven, gaat je energie shiften. Je gaat je beter voelen en krijgt weer oog voor dingen die je eerst niet eens zag. Ik schrijf elke dag 3 dingen op waar ik intens dankbaar voor ben. Ik zeg intens, omdat het gevoel dan echt naar boven komt. Ik voel de dankbaarheid. Hoe vaker je dat doet, hoe beter het wordt.

 

#4. Ga sporten/wandelen

Ons lichaam is niet gemaakt om de hele dag voor de buis te hangen. Of op een stoel te zitten. Als je elke dag minimaal een half uur wandelt, ga je al duidelijk verschil maken in je gevoel. Niet alleen is sporten een uitlaatklep voor je gevoelens, maar het is ook nog eens heel goed voor de cellen in je lichaam.

 

#5. Leer schijt krijgen aan wat andere van je denken

Situaties en wat mensen zeggen kunnen zich aan je blijven opdringen. Hierdoor leef je alleen nog maar in het verleden of in de toekomst. Jouw geluksgevoel zit juist in DIT moment. Als ik merk dat een situatie zich aan me op probeert te dringen, dan zeg ik tegen mezelf: Lekker boeiend. Ik ga me daar niet druk om maken. En dan kijk ik naar mooie dingen om me heen. Hierdoor verleg ik mijn focus en krijgt die negatieve situatie of gedachten niet eens de kans om zich aan me op te dringen. Met enige training lukt jou dat ook!

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER