Onzekerheid in je relatie kan voor een hoop hobbels zorgen. Door je onzekerheid heb je de angst om iemand kwijt te raken. Hierdoor zet je vaak iemand anders op nummer 1 en niet jezelf. Je kan jaloers en claimerig zijn. Je verwacht veel van iemand en doordat diegene soms niet aan je verwachtingen voldoet, komt een ruzie al snel om de hoek kijken. Herkenbaar? Lees dan snel de 5 tips voor een betere relatie.

 

#1 Jaloers en claimerig

Door je onzekerheid kan je jaloers en claimerig zijn. Eigenlijk ben je diep van binnen bang om diegene kwijt te raken. Hierdoor wordt je snel boos als je man met een vrouw praat of er al naar kijkt. Dit is jouw eigen onzekerheid. Als jij dit op je partner projecteert, dan wordt je relatie er niet beter op. Probeer je eens te focussen op de goede eigenschappen die je bezit. En niet degenen die jou onzeker maken.

 

#2 Kwetsbaarheid

Jij kan je relatie pas naar het volgende niveau trekken of aangaan, als jij je kwetsbaar op durft te stellen. Vaak hebben we, door alles wat we mee gemaakt hebben, een muur opgetrokken. De beste relaties, zijn de relaties waarin jij en hij op een rustige manier over je gevoel kan praten. Zonder dat de ander gelijk op zijn tenen getrapt is. Dus wil jij een goede relatie? Toon je kwetsbaarheid. Breek die muur baksteen voor baksteen af.

 

#3 Stel je verwachtingen bij

Dit doen we allemaal. We hebben bepaalde verwachtingen in een relatie. Iets wat de andere persoon hoort te doen. Zoals jou s ’ochtends appen. Of elke dag zeggen dat hij of zij je mist. Of op een bepaalde manier in een situatie hoort te reageren. Dit zijn allemaal verwachtingen waar een relatie kapot aan kan gaan. Accepteer dat iemand een andere mening kan hebben en realiseer je dat het alleen is hoe JIJ de situatie bekijkt. JOUW oordeel hierop. Iedereen kijkt er anders naar. Reageert anders. Accepteer en respecteer dat.

 

#4 grenzen stellen

Vaak door je onzekerheid denk je dat het goed is om voor alles voor die persoon te doen. Dat hij hierdoor meer van je zal houden of je leuker zal vinden. Niks is minder waar. Mannen vinden je pas écht leuk als je als vrouw in je kracht staat. Als jij voor jezelf grenzen zal stellen. Jezelf op nummer 1 zet, dan zal je man of vriend je een stuk leuker vinden, want je krijgt wat meer je eigen leven en hij moet wat meer moeite voor je doen. Zelfs al ga je al 10 jaar. Een man blijft het heerlijk vinden als hij moeite voor je moet doen.

 

#5 leer je waarde kennen

Wanneer jij je waarde leert kennen, is het veel makkelijker om je over die onzekerheid heen te zetten. Je kunt je waarde pas leren kennen als jij jouw negatief zelfbeeld veranderd. Lees hier meer over een negatief zelfbeeld veranderen. Met bijgvoegd PDF document.

 

 

Dus pak je onzekerheid aan in je relatie. Pas de tips toe en je relatie zal naar het volgende niveau gaan. Soms moet je eerst een interne shift maken in je denkwijze, voor je relatie beter zal worden. Vaak ligt het niet eens aan die andere persoon, maar aan de manier waarop jij het bekijkt en door je verwachtingen.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER