Vooral in de wintermaanden kan je energie ver te zoeken zijn. De woorden winterdepressie en op zonvakantie gaan, vliegen je om de oren. Het liefst trek jij je terug met een warme chocolademelk. In je bedje, onder de dekens. Maar waarom zou je in de wintermaanden niet net zo kunnen genieten en lachen, als in de zomermaanden? Hierin 5 tips voor jou. Vooral de 5e is heel belangrijk!

 

#1. Blijf niet hangen in je vervelende gevoel

Je zit niet zo lekker in je vel. Zegt een afspraak af. Blijft een dagje thuis. Één dagje wordt al gauw twee dagen en zo komen er meer. Wat juist zonde is. Soms mag jij je best een dagje terug trekken. Helemaal niks mis mee, maar blijf er niet in hangen! Juist dat zorgt ervoor dat in je een winterdepressie terecht gaat komen. Dat is niet wat je wilt. Dus wees het voor.

 

#2. Doe iets wat je leuk vindt

Versier je huis met kerstspullen. Maak het voor jezelf gezellig. Pak je oude brei hobby weer op of ga toch lekker sporten. Ook al roept je bank dat je er op moet komen zitten en netflix aan moet zetten. Ga dan juist sporten, want daarna merk je dat jij je al gauw beter voelt. Dan krijgt die ‘winterdepressie’ niet eens de kans om zich aan je op te dringen.

 

#3. Lach wat meer

Ben jij ook zo iemand die zegt mensen zijn altijd zo saggerijnig zijn als het winter is? Dan prik ik alvast je bubbel door, want mensen reageren onbewust op hoe jij je voelt. Dus heb je alleen maar saggerijnig mensen om je heen of kom je ze tegen… Grote kans dat jij die energie uit straalt. Dus zorg ervoor dat jij de persoon bent die een lach op iemand anders zijn gezicht tovert.

 

#4. Stop hier gelijk mee.

Met tegen jezelf zeggen dat je een winterdepressie hebt. Of dat je de zon zo mist. Hoe vaker jij dit tegen jezelf gaat zeggen, hoe sterker dit gevoel gaat worden. En voor je het weet is netflix je beste vriend in de winter. Mijn eerlijke mening? Ga leuke herinneringen maken. Ga ergens warme choco drinken met die ene vriendin die je al een tijd niet gezien hebt. Dat is wat je zal herinneren over een paar jaar, niet die ene serie die je aan het kijken was..

 

#5. Bewust worden

Wordt je bewust van je gedachten. Ook in de winter is dit heel belangrijk. Ik zet het bijna in elke blog, omdat dit mijn leven veranderd en zelfs gered heeft. Je gedachten staan namelijk in verbinding met je gevoel. Dus als je negatief denkt, voel jij je ook negatief. Kies dus voor positieve gedachten. Lees HIER hoe je negatieve gedachten kunt veranderen.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER