Vroeger keek ik heel erg op tegen mensen met zelfvertrouwen. Het leek van ze af te stralen. Na veel observeren en oefenen, heb ik deze 4 simpele tools toegepast en eigen gemaakt. Zelfs al ben je onzeker, kan je deze tools gebruiken om toch zelfvertrouwen uit te stralen.

 

Tool 1. Kijk iemand in de ogen aan tijdens het praten.

Wanneer jij onzeker bent, kijk je naar de grond. Of kijk je weg. Zo maak je geen connectie met iemand. Mensen reageren onbewust op jouw houding. En als je zelfvertrouwen uit wilt stralen, is het goed om mensen in de ogen aan te kijken. Kijk niet de hele tijd in iemand’s ogen, maar wissel het af. Anders wordt het ongemakkelijk. En dat wil je ook niet.

 

Tool 2. Wees ‘open minded’/ stel vragen

Vaak als iemand tegen ons praat, dan weet je halverwege de zin al wat je terug gaat zeggen. Eigenlijk mis je de rest wat die persoon zegt. En de echte connectie. Juist als je zelfverzekerd over wilt komen, kan je vragen stellen aan een persoon. Voorbeeld: ik heb een coachingsbedrijf. De meeste vragen: leuk voor hoe lang? Maar als je een connectie wilt maken. Vraag je. Wat leuk. Wat houd dat in? Laat iemand anders de expert zijn en uitleggen wat ze goed doen. Dit streelt hun ego. En laat zien dat jij zelfvertrouwen genoeg hebt om te vragen wat het eigenlijk inhoudt.

 

Tool 3. Heb een open houding

Mensen kunnen snel je houding lezen. Daarom is een open houding deste belangrijker. Dit laat zien dat jij niet bang bent om jezelf te laten zien. Leg je armen over de rugsteuning. Sta of zit rechtop. Friemel niet aan dingetjes op tafel. Zit niet op je nagels te bijten, maar ga zo relaxed mogelijk zitten. Liefst nog een beetje de richting op van de persoon waar je mee praat. Hoe relaxter jij kan zijn in je houding, hoe meer zelfvertrouwen je uitstraalt.

 

Tool 4. Mimiek iemands bewegingen.

Dit is DE finishing touch aan de technieken voor zelfvertrouwen. Spiegel de bewegingen van de persoon waar je mee praat. Gaat de persoon schuin zitten, doe jij dat heel subtiel ook. Plaatst de ander zijn hand op zijn been, dan doe jij die ook heel subtiel op jouw been. Wanneer je dit doet zal een persoon zich meer op zijn gemak bij je voelen. HIER kan je nog meer succes tips lezen voor zelfvertrouwen.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER