Of je nou liefdesverdriet hebt. Iets pijnlijks wat er nog uit het verleden is. Of omdat er iets lelijks tegen je gezegd is. Wat voor vervelend gevoel je ook hebt, zodra je er aan denkt doet het zeer. En als je die pijn blijft voeden, dan kan je er in blijven hangen. Je hoeft maar te denken aan dat ene voorval en de pijn komt gelijk omhoog. Ik geef jou hierbij met alle liefde 4 tools om beter om te gaan met pijn.

 

1. Laat het er zijn

Vaak willen we de pijn weg duwen, maar hierdoor komt het juist nog meer naar voren. Het mag er juist zijn en neem soms ook echt even een moment om dit te voelen. Het gevoel neemt je echt niet over. Wél als je er niet naar luistert. Het enige wat je hoeft te doen is het even te voelen. Het er laten zijn.

 

Gevoelens zijn een geleidingssysteem. En het enige wat je hoeft te doen is ernaar te luisteren. Zo heb ik in mijn online programma ook een hawaiiaanse helingsmethode zitten. Die werkt voor mij erg goed. Mijn online programma kun je HIER vinden.

 

2. Pak de les er uit

Pijn, liefdesverdriet, onzekerheid, woede.. Geef het beestje een naampje, er zit altijd een les in. Zo had ik laatst pijn met een persoon die ik los moest laten. Mijn les was om het volgende keer anders te doen. Het op een hele andere manier aan te pakken. Ik bekijk de situatie.

 

Waarom voelt dit zo? Wat kan ik ervan leren? En ik neem dan mijn momenten om te reflecteren. Nu begreep ik dat ik de situatie anders had kunnen bekijken. Dat was mijn les. En dat is ook wat pijn je wilt leren. De les.

 

Soms moet je iets goed voelen om de les eruit te pakken. Het is zeker niet nodig, alles behalve juist. Maar er zijn koppige mensen onder ons (zoals ik) die zich soms een paar keer aan een steen moeten stoten om de les eruit te pakken. Zonder pijn had ik de les niet gepakt. Dan had ik het de volgende keer weer precies hetzelfde gedaan. Pak dus de les eruit.

 

3. Focus op wat je wel wilt

Soms blijf je zo hangen in de pijn en dat komt doordat je te veel blijft denken aan wat je niet wilt. Aan wat er ‘mis’ is gegaan. Of aan iets wat jij denkt dat je ‘fout’ gedaan hebt. Er bestaat geen goed of fout, het zijn alleen lessen.

 

Mis je iets aan een persoon? Denk dan aan de eigenschappen die je zo leuk vind. Koppel dat niet aan die persoon, maar aan het gevoel wat het je gaf. Blijf focussen op de dingen die je wél wilt en zo ga je er meer van aantrekken. Wil je liefde? Focus daar dan op. Wil je jij je goed voelen? Kijk dan eens naar mooie dingen om je heen.

 

De pijn is niets meer of minder dan een reminder dat je te veel kijkt naar iets wat je NIET wilt. Wat je niet goed vind. Draai het om. Train je ‘mind’ om naar de goede dingen te kijken. Naar wat je dan wél wilt.

 

4. Verander je gedachten

Wanneer het vervelende gevoel weer omhoog komt, bekijk ook de gedachten die je erbij hebt. Dat kan zijn: ik ben niet goed genoeg. Of die persoon vind mij niet leuk genoeg. Vaak zijn deze negatieve gevoelens gepaard met negatieve gedachten.

Wanneer jij weet welke gedachten dat is, probeer deze dan om te draaien. En elke keer als je het weer voelt, focus op wat je wel wilt en zeg de positieve zinnen tegen jezelf. Probeer ook echt de goede gevoelens erbij te voelen. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je de cirkel doorbreekt van de pijn.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER