Beter in je vel komen. Gelukkig zijn en stralend door het leven gaan. Wie wilt dat nou niet? Soms lijkt dit gevoel ZO ver weg. Dan lijk je in een negatief spiraal te zitten. Iedereen heeft hier wel eens last van. Zo zit ik soms ook even in zo’n spiraal en dan is dit wat ik doe om er uit te komen…

 

#1. Grenzen stellen

Juist voor ons vrouwen is het heel belangrijk om grenzen te stellen. Je gevoel te durven volgen en je mening hierin te durven uiten. Wanneer jij steeds meer over je grenzen heen gaat, hoe slechter jij je gaat voelen. Vaak voelen wij ons schuldig wanneer we Nee zeggen tegen iemand. We willen andere niet teleurstellen of we willen dat ze ons aardig vinden, maar dat is toch niet eerlijk tegen over jezelf? Waar ben jij in dit hele verhaal?

 

Waarmee ga jij je grenzen over? En waar zou je het liefst je grenzen in willen/durven aangeven, zodat je beter in je vel gaat komen?

 

#2. Stop met people pleasen

Vaak zie ik bij onzekere vrouwen dat ze een People pleaser zijn en ik herken het. Ik deed het vroeger ook. Wat ik bedoel met People pleasen is dat je vaker Ja dan Nee durft te zeggen tegen iemand. Je durft niet aan te geven dat je het liever niet doet of even doet wat je zelf wilt. Je zet een ander op nummer 1, maar jij komt als laatste.

 

Probeer dit eens om te draaien. Wat wil jij nu écht? Waar wordt jij gelukkig van? Stel deze vraag elke dag aan jezelf. Je zal zien dat wanneer jij jezelf op nummer 1 zet, je snel beter in je vel gaat komen.

 

#3. Loslaten of accepteren

Dit vind ik het misschien nog wel het moeilijkste aan het leven. Loslaten en accepteren dat het soms even niet gaat of loopt zoals je wilt. Wat ik nog heel vaak zie gebeuren is dat mensen nog vaak vast houden aan een relatie of aan een situatie, die niet goed voor hen is. Van binnen voelen ze dit wel, maar durven ze vaak die stap niet te zetten. Dat komt omdat je zelfvertrouwen mist. Je bent bang dat je alleen zal blijven of dat je geen goede keuze maakt.

 

Kijk eens eerlijk naar je leven. Fantaseer jezelf als een persoon die schijt heeft aan alles en doet wat ze zelf wilt, omdat ze weet wat ze waard is. Wat zou jij dan willen loslaten? Of willen accepteren?

 

#4. Leer te vertrouwen op je gevoel

Door naar je gevoel te luisteren ga je als vrouw in je kracht komen. Wij leven veelte veel vanuit ons hoofd, waardoor ons gevoel op de achtergrond staat. Wanneer jij gaat leren om meer vanuit je gevoel te leven, gaan we grenzen aangeven.

 

Probeer elke dag kleine stapjes te zetten door jezelf de vraag te stellen. Hoe voelt dit? Voelt het zwaar en bedrukkend? Dan stop ik ermee. Voelt het goed, luchtig en leuk? Ga ik ermee door. Als je dit elke dag steeds meer oefent, ga je steeds beter worden in het vertrouwen op je gevoel. En dat niet alleen… Jij gaat je steeds bewuster worden van je gevoel. Het wordt steeds sterker.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER