Al jaren worden hier bij Mind&Feeling vrouwen succesvol gecoacht van Onzekerheid naar Zelfvertrouwen, maar in deze jaren heb ik ook gezien dat mannen wat tips kunnen gebruiken in hoe ze met een onzekere vrouw als partner omgaan. Vaak hebben mannen geen idee wat die onzekerheid nou is en wordt er boos of gefrustreerd mee om gegaan waardoor de vrouw nog meer in haar schulp en onzekerheid kruipt.

Als je dit met een goed begrip ingaat, dan zal jouw vrouw van een onzekere dame uitgroeien tot een Queen. Eentje die verteld wat er in haar omgaat, die een team met je vormt en jouw hart nog beter zal behandelen dan wat je ooit hebt mee gemaakt.

Maar hiervoor moet jouw vrouw stappen zetten, leren over die onzekerheid, maar er zijn ook dingen die jij kunt doen om haar hierbij te steunen.

Want alles wat je een vrouw geeft – zal zij nog mooier maken, nog beter maken en nog liefdevoller neerzetten. Alles wat je een vrouw geeft – geeft zij in drievoud terug, maar daarvoor zal je bepaalde gentlemen codes moeten hanteren. Zodat jij voor jouw vrouw een veilige haven creëert.

Dus hierbij wat tips om haar te steunen, maar ook voor jezelf. LET OP! Dit gaat een rete eerlijke blog zijn. Mocht je een groot trots ego hebben en niets willen veranderen dan ben ik bang dat deze blog niets voor jou is.

1. Ze vraagt soms veel om bevestiging.
Bevestiging of je haar nog wel leuk vindt. Of je nog gek op haar bent.. Dit is een periode. En dat kan soms wat meer op de voorgrond staan dan normaal. Dat kan door verschillende dingen komen zoals hormonen, een negatief ego wat meer op de voorgrond staat of er is iets gebeurd waardoor ze onzeker geworden is en wat meer last heeft van rampscenario’s in haar hoofd.

‘ja ze zal soms iets meer om bevestiging vragen, maar ze zal je haar hart en al haar liefde geven zodra die muur weer is gezakt en je erdoorheen bent.’

Gentleman Code: Laat zien aan haar dat je gek op haar bent. Laat wat lieve briefjes achter, koop soms een bloemetje. Regel wat verassingen voor haar. Zeg tegen haar dat je van haar houdt. Happy Wife, Happy Home! Trust me!

Het geven van bevestiging aan haar zal haar meer goed doen dan je denkt. Er kan namelijk iets in haar hoofd een eigen leven zijn gaan leiden, wat misschien niet eens zo is, maar voor haar voelt dat wel zo. Als je daar boos en gefrustreerd op reageert – dan zal haar muur alleen maar hoger en hoger worden en dat is voor beide niet fijn.

2. Ze is jaloers of komt jaloerser uit de hoek als normaal. Daarbij controleert ze jou.
(claimer: Ik ben het er zeker niet mee eens dat je in elkaars telefoon moet gaan kijken en elkaar moet controleren.) Diep van binnen is ze bang om je kwijt te raken en is ze gewoonweg heel erg gek op jou, dat is het positieve eraan, alleen het gedrag wat erbij komt kijken helpt haar niet en daar heeft ze een coach bij nodig. Jaloezie gaat vaak dieper dan mensen denken.

Gentleman Code: Het enige wat jij kunt doen is rustig blijven en affirmeren dat zij jouw grootste liefde is. En je mag zeker een grens aangeven als het voor jou niet goed voelt dat ze je aan het controleren is of erg jaloers wordt. Doe dit wel op een rustige en liefdevolle manier. Als een vrouw jaloers reageert en je wordt boos en stormt de kamer uit, dan bevestigt dit haar jaloezie nog meer en wordt het alleen maar erger.

3. Ze zal vaak denken over zichzelf dat ze niet goed genoeg is en dat ze het niet goed genoeg doet.
Wordt niet boos, wordt niet gefrustreerd naar haar, laat het er gewoon zijn. Misschien heb je een vrouw die haar gevoelens uit, misschien ook niet, maar praat met elkaar. Heb je een vrouw die zich terug trekt en jij ziet dat – denk dan niet ‘daar gaan we weer’, maar vraag wat er aan de hand is.
Wil ze praten? Fijn! En zo niet – laat het dan maar even. Ze zal soms iets afstandelijker zijn en dat komt omdat ze dan meer in haar hoofd zit. Ze denkt veel aan rampscenario’s en luistert naar de negatieve ego gedachtes in haar hoofd.

Gentleman Code: Geef haar op die momenten niet meer afstand, maar laat zien dat je er voor haar bent. Dat je haar wil begrijpen. Hoe meer begrip er voor haar is, hoe meer je die onzin uit haar hoofd kan praten. Een knuffel op dit soort momenten doet al heel veel goed! Ze ziet dat je er voor haar bent en op dat moment voelt ze zich emotioneel en fysiek veilig. Dan kan ze weer uit haar hoofd gaan en terug naar haar gevoel en kracht.

En het mooie hieraan is – is dat ze hetzelfde voor jou zal gaan doen als er iets aan de hand is met jou. Hoe veiliger jij voor haar bent (fysiek en emotioneel gezien) hoe liefdevoller ze zal worden, en hoe meer haar muren gaan zakken.

4. Praat respectvol over haar waar anderen bij zijn en maak haar niet belachelijk voor je vrienden/familie.
Wat er achter gesloten deuren gebeurt – dat is jullie zaak, maar er zit hier een hele belangrijke code achter. Je mag nooit en ten nimmer negatief of je vrouw belachelijk maken waar zij bij is. Al helemaal niet achter haar rug om, maar ook niet waar zij bij is. Zij zal je dit te allen tijde kwalijk nemen. Ze zal je dit misschien niet vertellen, maar dit is iets waar je haar heel veel pijn mee doet en die opmerking zal ze niet uit haar hoofd kunnen zetten. Bij vrouwen blijven dit soort opmerkingen zich continue afspelen in haar hoofd en ze gaat een wrok naar je creëren.

Respecteer jouw vrouw te allen tijde, want wat je geeft krijg je terug. Ook als je samen bent. Kijk niet als naar een andere vrouwen als een lustobject, vooral niet als je samen bent, want dan komt de onzekere vrouw in haar naar boven. Wat jij met je vrienden doet, moet je zelf weten, maar zodra je met jouw vrouw bent is het slim om dat gedrag onder controle te houden. Dit is misschien nog wel de belangrijkste stap en gentlemen code die je kunt hanteren.

De meeste vrouwen in mijn praktijk komen binnen doordat de man een vrouw bekijkt als een lustobject en continue naar andere vrouwen kijkt wanneer ze samen zijn. (lees: kijken mag, maar zeker niet uitkleden met je ogen en schunnige opmerkingen maken waar je vrouw bij is.) Daar ontstaan de meeste problemen, onzekerheden en jaloezie uit! Wil jij die drama, onzekerheden en jaloezie voorkomen? Hanteer dan deze gentlemen code als eerste!

En lieve vrouwen – we doen dit ook niet over de mannen! Je hebt als vrouw net zo goed een code te hanteren als de man. Blijf respectvol over elkaar naar de buitenwereld en je zal zien wat voor sterk team jullie zullen gaan vormen. Issues blijven besproken onder elkaar en onder vertrouwde mensen.

De reden dat ik deze blog schrijf is omdat ik zie er veel mannen zijn die de gentleman codes missen, maar zeggen dat de vrouw zo moeilijk doet en zo onzeker is. Ik weet duizend procent zeker dat als je de gentlemen codes hanteert, dat jouw vrouw zal uitgroeien tot een Queen vol zelfvertrouwen en geen/weinig muren meer heeft.

Dus roep NIET naar jouw vrouw ‘JIJ bent onzeker en JIJ moet er wat aan doen’. Nee dit doe je als team. Veel onzekerheid van vrouwen komt juist door het gedrag van de man, maar daarmee gezegd:

Lieve dames niet ALLES op je man gooien. Ja jouw man mag (stiekem moet) de gentlemen codes hanteren, maar er ligt ook zeker werk bij jou! Jij zal net zo goed aan die onzekerheid moeten werken en daar coaching bij moeten nemen om te groeien. De onzekerheid zal zeker minder worden als jouw man bepaalde dingen doet, maar bij jou ligt er net zo’n groei als bij hem.. Daarmee wilde ik deze blog eindigen.

Heb jij nog andere tips? Zet ze zeker in een opmerking hieronder!

Voor de vrouwen die onzeker zijn in de relatie is er nu een e-boek ‘hoe om te gaan met onzekerheid in jouw relatie; om stappen hierin te zetten. Het is nu te koop met een tijdelijke aanbieding voor maar 7 euro. Wees er snel bij voor de prijs weer omhoog gaat! Klik hier om van de aanbieding gebruik te maken.