Waar komen je negatieve gedachten eigenlijk vandaan?

Deze komen voort uit je ego. Je ego is het kleine stemmetje in je hoofd die je angst inboezemt en altijd zijn zin wilt hebben. Het leeft op angst en onzekerheden. Dat stemmetje die zegt: “je kan het niet” “daar ben je niet slim genoeg voor” “je zal falen”. En laten we eerlijk zijn… Die kent iedereen toch? Niets om je voor te schamen. Iedereen heeft een ego en de één luistert er meer naar dan de ander, maar ook jij kan een vriend van je ego maken. Geen vijand meer. Als je ermee leert te leven, zullen ook je negatieve gedachten minder worden. Hoe? Dat ga ik je nu uitleggen.

 

Tip 1: Besteed er vooral niet te veel aandacht aan. Ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan. Ook hier komt het spreekwoord goed van pas: oefening baart kunst! Het zal de ene dag beter gaan dan bij de andere dag. Bij deze tip is het heel belangrijk om je gevoel als graadmeter te gebruiken. Voel je je rot? Onzeker? Angstig? Alles behalve gelukkig en blij? Ga dan ten rade bij jezelf wat je daarvoor dacht. Je gedachten creëren namelijk je gevoel en je gevoel je gedrag. Dus… Wat dacht je?

 

Tip 2: Datgene wat je toen dacht, draai dat om naar een positieve gedachten. Bijvoorbeeld: Ik kan het niet naar ik kan het wel! Ik ben niet knap naar ik ben wél knap! Etc. Zoek naar de kwaliteiten in jezelf. Iedereen heeft ze. In je hoofd zal het aan het begin voelen als een tenniswedstrijd. Bedenk hierbij hoe vaker je positief denkt, hoe meer je er in gaat geloven. Je gelooft ook in die negatieve gedachten, dus waarom die niet omdraaien en daar in geloven. Dat is toch veel prettiger?

 

Tip 3: Ga bewuster leven en in het hier en nu. Ben je wel eens op het werk aangekomen en dat je je vervolgens niet meer kon herinneren hoe je ernaartoe gereden bent? Juist! Dan ben je met je gedachten ergens anders en rij je op de automatische piloot. Zo kan je je hele leven doormaken. Negatieve gedachten en patronen dringen zich aan je op en je mist de schoonheid van het moment.

 

Begin er nu mee om je aandacht terug te brengen naar het moment en stil te staan bij de mooie momenten van de dag. Een voorbijganger die je gedag zegt, de poes van de buren die een kroel komt geven, een vriend die je spontaan tegen komt. Het leven is geweldig en heeft ZO veel mooie momenten. Laat ze niet onopgemerkt voorbij gaan. In deze oefening zit veel meer kracht dat je denkt. Je trekt namelijk aan wat je denkt. Als jij je gaat richten op positieve dingen in je leven, ga je er ook meer van aantrekken!

 

 

Ohhhh zo heb ik nog veel meer leuke tips en oefeningen! Word er zelf helemaal enthousiast van…

Vroeger was ik ook erg onzeker. Ik dacht dat ik niets kon, maar ik had altijd een droom om een eigen bedrijf te hebben. Na jaren gewerkt te hebben als coach, meerdere opleidingen en trainingen gevolgd, begon ik te geloven in dat andere stemmetje die zei: je kan het..

Geloof voor jezelf ook in dat andere stemmetje!

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER