Stress, wie kent het niet…. Je lontje wordt korter en korter… Totdat je helemaal niets meer kan hebben. Je snauwt meer, bent moe en kan last hebben van een opgejaagd gevoel. Soms is een klein beetje spanning goed. Niet als het doorslaat tot stress. Pas dan onderstaande tips toe om het wat rustiger in je hoofd te krijgen.

 

Tip 1:

Laatst las ik een artikel dat je gedachten zijn als de muppet show. Het is er nooit rustig en er is altijd drama. Haha dat is een mooi voorbeeld. Stress wordt namelijk veroorzaakt door je gedachten over bepaalde situaties. Ervaar je stress? Ga eens na wat je denkt en oefen meer om deze gedachten om te buigen naar een positieve gedachten of laat het helemaal los. Soms is het wat het is en moet je gewoon even door de situatie heen, maar onderzoeken kan nooit kwaad. Wie weet ontdek je een gedachten die vooraf gaat aan een andere stress situatie. Lees in deze blog over je gedachten kunt veranderen: http://mindandfeeling.nl/negatieve-gedachten/.

 

Tip 2:

Plan tijd in om jouw rust moment te creëren. Zo’n moment waarin je doet wat je echt leuk vind en tot rust komt. Zelfs weer energie oplaadt en waarin je hersteld. Soms zit je in zo’n drukke flow dat je geen enkel moment voor jezelf hebt en het één na het ander doet. Je draaft maar door en voor je het weet is het tijd om te gaan slapen. Dagen vliegen voorbij, maar je energie is ver te zoeken. Herkenbaar? Ga even lekker in bad, maak een wandeling door het bos of ga mediteren.. Kies iets, doe iets, zo lang het maar niet als een verplichting voelt, je er echt van kunt genieten en je gedachten even helemaal op nul kan zetten.

 

 

Tip 3:

Deze tip geef ik niet om je te pesten, maar veel mensen zijn zich hier niet van bewust. Die spenderen het liefst elke minuut van de dag met hun neus in de smartphone. Dus als je met tip 2 bezig bent, leg dan je telefoon weg. Nee, ook niet even kijken op je scherm. Weg leggen en echte rust pakken. Je zal er nog van staan te kijken hoe vaak je naar die telefoon wilt grijpen. Zelfs voor het slapen gaan blijkt je telefoon en het licht ervan, geen positief effect te hebben. Zo gek is dat niet… ‘even’ op social media, even daar kijken, misschien nog een spelletje om af te ronden… Hoe kan je nou echt rust ervaren als je zo vaak met je telefoon bezig bent?

De conclusie? Onderzoek je gedachten, pak je rust momenten en leg je telefoon eens weg. Zo heb ik nog veel meer tips en oefeningen, maar soms moet je ook de situatie accepteren zoals die is. Laat het los. Het waait vanzelf wel weer over. Mocht je nou merken dat jouw gedachten het stressgevoel oproepen, onderzoek en buig om. Elke situatie is neutraal, maar het is jouw perceptie op de gebeurtenis die er een oordeel aan geeft.

 

Of zou je hier graag een gratis sessie voor willen gebruiken? Klik dan HIER. Je kan jouw situatie bespreken en krijgt daar gratis tips voor!  🙂

 

Geen behoefte aan een gratis sessie, maar heb je hier wel iets aan gehad? Als je graag een steentje bij wil dragen aan de groei van dit bedrijf; buy us a coffee! Bij wijze van spreken..  Je helpt ons er enorm mee! Met het geld kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen op het gebied van Onzekerheid. Hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe mooier de wereld wordt! Klik HIER